SURSE: Guvernul va sesiza marti CCR in legatura cu rectificarea bugetara adoptata de Parlament care include cresterea pensiilor cu 40%

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 13:26

   

SURSE: Guvernul va sesiza marti CCR in legatura cu rectificarea bugetara adoptata de Parlament care include cresterea pensiilor cu 40%
Executivul va depune marti la CCR o sesizare privind proiectul de lege care aproba rectificarea bugetara adoptat de Parlament pe 22 septembrie cu amendamentul prin care pensiile cresc cu 40%, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, dupa adoptarea proiectelor in Parlament, ca "iresponsabilitatea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza economica pe care abia ce am depasit-o". El a mai spus ca Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala initiativele legislative privind rectificarea bugetara in forma aprobata de Legislativ.

Conform proiectele de lege privind rectificarea bugetara in forma amendata de PSD pensiile urmeaza sa creasca cu 40%.

A fost efectuata o modificare, la solicitarea grupurilor parlamentare ale UDMR care spune ca "plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut".

Un alt amendament al PSD este cel prin care au fost crescute sumele repartizate unitatilor administrativ teritoriale cu un miliard de lei. De asemenena, pentru municipiile resedinta de judet este alocata suplimentar suna de 500 milioane lei, care va fi repartizat egal autoritatilor locale, fara a se tine cont de culoarea politica.O alta modificare abroga articolul 43 care prevedea cresterea salariilor cadrelor didactice de anul viitor. Prin urmare, salariile profesorilor vor fi majorate din acest an, asa cum este prevazut de lege.

Totodata, a fost majorat si bugetul Camerei Deputatilor cu 5.635 milioane lei, dupa cum urmeaza: "In bugetul Camerei Deputatilor - sume alocate din bugetul de stat - se majoreaza creditele bugetare si de angajament astfel: 3.000 mii lei la titlul 20 Bunuri si servicii si 2.635 mii lei la titlul 71 Active nefinanciare".

Suma de 67 milioane lei a fost alocata suplimentar pentru Ministerul Agriculturi, in scopul finantarii Programului de realizare a Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor.

"Se autorizeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa suplimenteze cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare, Cap.80.01 - Actiuni generale economice, comerciale si de munca, Titlul 55 - Alte transferuri, Art.01 alin.05 - Programul de realizare a Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, prin diminuarea cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare de la Cap.83.01 - Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare, Titlul 80 - Imprumuturi, Art.30 - Alte Imprumuturi", conform amendamentului adoptat si propus de grupul parlamentar al PSD.

Un alt amendament al PSD a fost cel prin care este suplimentat bugetul Ministerului Economiei cu 400 milioane lei, pentru programul Start Up Nation.

De asemenea, a fost suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 20 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara al Executivului "pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, in scopul sprijinirii financiare a Administratiei Patriarhale, in vederea continuarii lucrarilor de construire a Ansamblului Catedralei Mantuirii Neamului", printr-un amendat tot al grupului parlamentar al PSD.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tot-la-vale
rank 3
Tertip gălbejit
care să acopere hotia liberala. Aceasta mafie galbena, portocalie și albastra cu cca 6000 de penali si complici din psd trebuie sa dispara !
psl-ul
rank 5
pensiile trebuie majorate cu 40%
dar pana la atingerea valorii de 3000 lei ce este peste 3 mii trebuie marit cu 0.01%.....cum ati marit bugetul securisto-SRI-ului si ati crescut salariile securistilor cu 40% puteti mari si pensiile celor care au muncit 48 de ani iar acum au 1480 lei pensie de zece ori mai putin decat pensia unui ofiter de securitate....nu e normal Sica ca un securist sa aiba pensie de 10 ori mai mare decat un inginer.....securisto-"liberalii" sunt mai nocivi decat ciuma rosie
ioanrus
rank 5
Bani multi,mare inflatie,scazut nivel de trai in viitor!
Cu ocazia luptei pentru administrarea romaniei (alegerile de tot felul) am facut ceva contacte cu romani.
In arges am contactat o familie de 2 pensionari fosti ingineri agronomi, buni cunoscuti de ai mei din epoca"cind am trait in romania", oameni modesti si acum relativ blazati.
Din discutii am inteles ca marea majoritate a taranilor, evident in varsta, pur si simplu, la propriu nu la figurat, nu au o coaja de paine pe masa.Este o jale, efectiv, exact precum imediat dupa sfarsitul celui de al 2-lea razboi mondial. Acesti pensionari le plang efectiv de mila acestor tarani. Majoritatea taranilor urmare a manipularii psdiste de dupa '89 si-au pierdut ori si ce indemanare de a face ceva util in viata, ma refer la a-si produce macar ceva de mancare in gradinile lor. Majoritatea nu-si lucreaza gradinile ce le mai au, mai din adictie la bautura , mai din lipsa fortei fizice , mai din pur si simplu lene.Sunt precum puii nou nascuti ai pasarilor, efectiv "Stau in cuib"(casa) precum acesti pui cu ciocurile deschise si asteapta pe altii sa vina sa le puna mancarea in gura! Au decazut in asa hall incat sunt niste adevarate epave miscatoare!Aceasta pleava ,neghina,scursura a vechiului partid comunist i-a obisnuit sa le dea ajutor social, sa-i tina astfel ca din 4 in 4 ani sa voteze pentru ei. Ce cruzime din partea acestor scursuri comuniste!
Ceilalti cu care am vorbit spuneau acelasi lucru, bine inteles cu alte detalii zguduitoare locale.
Poate ziaristii romani le-ar face o favoare prin a face un fel de "recensamant" jurnalistic cu mizeria lor. O expunere "la firul ierbii"dupa spusele scursorilor psdiste, o expunere a tragediei a circa 40 % dintre romanii satelor tinuti precum animalele nevorbitoare in crunta mizerie de nedescris!
Acest "recensamant" cu scopul aducerii in fata ochilor tuturor romanilor a janiciei taranilor datorita politicii inumane psdista! Ar fi cel mai eficace si adevarat"discurs " electoral posibil.
Acest psdism ucigator, aceasta caracatita, doar asa cred ca poate fi dislocat din "vizuina "lui!
Din aceste contacte am inteles caci reportajele electorale referitoare la "viata adevarata a taranului roman' constau din deplasarile candidatilor la societatile mai de" Doamne ajuta"unde se aciueaza pe la sediile lor si-s interesati doar in a face poze ce par frumoase fara a vedea ce-i sub presul "oficial"!
O ipocrizie zguduitoare!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor