Ziare.com

Un articol din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, neconstitutional

Marti, 12 Mai 2009, ora 23:33

   

Un articol din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, neconstitutional
CCR a declarat, marti, neconstitutional, un articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, articol referitor la promovarea in functii de executie a magistratilor. Este vorba despre articolul 44 din lege.

Potrivit primului alineat al acestuia, pot participa la concursul de promovare in functii de executie magistratii care in ultimii 3 ani inaintea concursului au avut calificativul foarte bine, n-au savarsit abateri disciplinare si indeplinesc urmatoarele conditii minime de vechime:

8 ani vechime in magistratura, pentru promovarea in functiile de judecator de tribunal sau tribunal specializat si procuror la parchetul de pe langa tribunal sau la parchetul de pe langa tribunalul specializat pentru minori si familie; 12 ani vechime in magistratura, pentru promovarea in functiile de judecator de curte de apel si procuror la parchetul de pe langa curtea de apel; 15 ani vechime in magistratura, pentru promovarea in functia de procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

La alineatul 2 se prevede ca CSM verifica indeplinirea conditiilor prevazute la primul alineat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

banda de hoti

facuti magistrati cu ciocanul de cizmar....rusihea romaniei

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor