Ziare.com

Tabere de educatie ecologica in Rodnei si Ceahlau

Luni, 28 Iulie 2008, ora 11:47

   

Tabere de educatie ecologica in Rodnei si Ceahlau
In perioada 27-30 iulie 2008 si 7-11 august 2008, in Parcul National Muntii Rodnei si Parcul National Ceahlau au loc tabere de educatie ecologica pentru elevi si expozitii foto cu tema "Natura 2000".

Taberele se suprapun peste cele doua situri Natura 2000 cu acelasi nume, pentru promovarea carora, precum si pentru o mai buna intelegerea a scopurilor retelei Natura 2000, fiind organizate mai multe astfel de actiuni, informeaza Green Report.

Acestea se desfasoara in cadrul proiectului european LIFE-Nature, "Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere in Romania".

Peste 200 de elevi in clasele V-VIII, pasionati de biologie, geografie, stiinte ale naturii, din localitatile din jurul parcurilor au participat la cursuri de salvamont, cursuri de orientare, educatie ecologica, observatii flora-fauna si de prezentare a retelei Natura 2000.

"Scopul acestor activitati este acela de a prezenta siturile Natura 2000, de a promova importanta cunoasterii naturii si aprecirea biodiversitatii in randul comunitatilor locale, dar si de a educa tanara generatie, de a o responsabiliza la nivel individual si de grup, si de a o sensibiliza la problemele de mediu si de protectie ale habitatelor din zona.

Implicarea comunitatilor in astfel de actiuni si prezentarea informatiilor intr-un limbaj accesibil acestora, inseamna de fapt asigurarea unui viitor mai bun pentru ariile protejate din Romania, a unui mediu sanatos, in general", a declarat Alina Alexa, responsabil comunicare proiect LIFE.

"Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere in Romania" este un proiect finantat de Uniunea Europeana, prin fonduri LIFE-Nature, ce stabileste si promoveaza reteaua de arii Natura2000, informand populatia despre legislatia europeana, ce trebuie implementata si in Romania.

Proiectul se va desfasura pana in ianuarie 2009 si lucreaza pe 2 parcuri-model, Parcul National Muntii Rodnei si Parcul National Ceahlau.

Citeste mai multe despre educatie ecologie mediu natura tabere
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ASA DA

ASEMENEA PROIECTE ECOLOGICE AR TREBUI ACCESATE PE INTREG TERITORIUL TARII

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor