Un OZN la poalele Ceahlaului

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 08:55
6628 citiri
Un OZN la poalele Ceahlaului
Foto: Gardianul

Un profesor a descoperit in Muntii Neamtului structuri ciudate din piatra, unul semanand izbitor cu un OZN, altul cu un urias craniu de extraterestru si ultimul cu celebrul Sfinx din Bucegi.

Aceste descoperiri au reusit sa starneasca multe controverse in randul istoricilor mai ales ca aici au fost descoperite si tablite din lut imprimate cu pictograme care s-ar putea dovedi cele mai vechi scrieri din lume, scrie Gardianul.

In situl arheologic deschis la poalele masivului Ceahlau, in punctul denumit Vadu Rau, istoricul si profesorul Dumitru Ionita a gasit, la doar o jumatate de metru sub pamant, o ciudata structura din piatra semanand izbitor cu un OZN.

Obiectul descoperit de istoric care seamana izbitor cu un OZN cantareste 12 kilograme, are 14 centimetri si circumferinta de aproape un metru si nu este o creatie intamplatoare a naturii, ci, in mod clar, un produs construit in mod inteligent.

OZN-ul din Ceahlau este compus din nu mai putin de 90 de placute din piatra, imbinate intre ele cu un material liant care s-a dovedit a fi cu desavarsire necunoscut.

In acelasi sit arheologic profesorul a mai gasit o structura aducand pregnant cu profilul celebrului Sfinx, din masivul Bucegi. Obiectul, cu o greutate de 2,5 kilograme si, in mod ciudat, cu exact aceeasi inaltime de 14 centimetri, ca si OZN-ul s-a dovedit a fi, la randul lui, o creatie produsa in mod constient.

"Descoperirile facute in acelasi perimetru nu pot fi doar simple coincidente. Ceahlaul era considerat, cu mii de ani in urma, munte sfant si salas al zeului Zamolxis. Poate ca civilizatiile de atunci, umane sau chiar extraterestre, ne-au lasat mesaje pe care trebuie acum sa le descifram", a spus profesorul Dumitru Ionita.

Tot in situl de la poalele Ceahlaului, Dumitru Ionita a mai descoperit 120 de tablite din lut ars, inscriptionate cu simboluri protoliterate - imagini reprezentand forme primitive de scriere ale populatiei din perioada neolitica.

Tablitele sumeriene, considerate pana recent a constitui prima forma de scriere din istoria omenirii, sunt cu cel putin 1.000 de ani mai noi decat cele descoperite in Neamt.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#OZN, #istoirc, #sit, #arheologic, #descoperiri, #tablite, #lut , #stiri Ceahlaul