Ceaiuri pentru un somn liniștit. O cană seara alungă insomniile

Joi, 14 Iulie 2022, ora 23:07
6687 citiri
Ceaiuri pentru un somn liniștit. O cană seara alungă insomniile
Ceaiul făcut din anumite plante este recomandat înainte de culcare pentru un somn liniștit FOTO Unsplash

Un somn odihnitor este crucial pentru a funcționa corespunzător și are un impact semnificativ asupra stării de bine. Din păcate, multe persoane fie se confruntă cu insomnii, fie au un somn agitat și fragmentat.

O cană de ceai înainte de culcare poate face o adevărată diferență și poate alunga insomniile, sau vă poate asigura un somn liniștit și neîntrerupt. Totul este să alegeți plantele potrivite.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are rol de calmare, astfel că vă va ajuta să vă liniștiți. În plus, are efect antispasmodic, antibacterian și antiinflamator.

Ceai de mentă

Menta este cunoscută pentru proprietățile sale antistres. Dacă beți ceai de mentă înainte de culcare, vă veți relaxa și va fi indus somnul. În plus, reduce stresul și anxietatea și stimulează sistemul imunitar deoarece este bogat în nutrienți precum fosfor, vitamina C și calciu. Mai mult, ameliorează afecțiunile digestive.

Ceai de tei

Ceaiul de tei are rol calmant și vă va ajuta să vă relaxați.

Ceai de floarea pasiunii

De asemenea cu rol calmant și relaxant, ceaiul din floarea pasiunii este recomandat adesea persoanelor care suferă de insomnii. În plus, combate oboseala cronică, lipsa concentrării, stările de iritare și anxietate.

Ceai de valeriană

Ceaiul de valeriană este recomandat dacă aveți palpitații, stări de nervozitate și neliniște. Nu declanșează somnolență în timpul zilei, ci doar ajută în privința relaxării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ceaiuri calmante, #ceai insomnie, #ceaiuri energizante , #stiri sanatate