Restricții de trafic pe mai multe drumuri naționale din cauza ceții. Se poate forma ghețuș

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 08:25
1426 citiri
Restricții de trafic pe mai multe drumuri naționale din cauza ceții. Se poate forma ghețuș
Restricții de circulație din cauza ceții pe mai multe drumuri din România FOTO Pexels

Traficul rutier pe autostrada A1 Sibiu – Deva, între localitățile Săliște și Aciliu, se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă între 50-100 de metri, iar carosabilul este umed, informează centrul INFOTRAFIC al Poliției Române.

De asemenea, este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Cluj, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Iași, Prahova, Suceava, Covasna și Mureș, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Până la ora 9.00 se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, ce va determina formarea ghețușului, în județul Suceava în localitățile Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna.

Până la ora 10.00, în zona depresionară a județului Covasna și în zona joasă a județului Mureş se vor semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de de metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Vor fi restricții de trafic în cursul zile de 3 decembrie pe ruta Port Agigea – DN 39A – A4 – DN 2A – DNCB – A1– DN 73 – Clucereasa, din cauza unui transport agabaritic

Transportul este format din două camioane cu greutatea de 110 tone, respectiv 176 de tone și cu lățimea de 5 metri, respectiv 5,9 metri, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Tot sâmbătă, începând cu ora 22.00, se va pune în mișcare un transport agabaritic pe traseul PTF Nădlac II – A1 – DN 68A – Holdea – A1 – Simeria/DN7.

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 119 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.

Citește și:
Restricţii de trafic pe Valea Oltului, până la finalul lunii februarie. Zona în care sunt semafoare și se circulă alternativ
Restricţii de trafic pe Valea Oltului, până la finalul lunii februarie. Zona în care sunt semafoare și se circulă alternativ
Autorităţile au impus restricţii de trafic, pe DN 7, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, după ce au apărut fisuri ale părţii carosabile şi pe acostamentul sensului Vâlcea -...
Carosabil umed în mai multe zone ale țării. Avertismentul Centrului Infotrafic privind ninsori și polei
Carosabil umed în mai multe zone ale țării. Avertismentul Centrului Infotrafic privind ninsori și polei
Centrul Infotrafic a transmis, miercuri, că pe arterele din mai multe zone ale ţării se circulă în condiţii de carosabil umed, iar pe DN 18 B, în judeţul Maramureş este polei. În zona de...