Cehia critică dur atitudinea Ungariei față de Rusia: "Decizia de a nu sprijini nicio sancțiune care vizează exporturile de energie este inacceptabilă"

Marti, 17 Mai 2022, ora 15:29
3937 citiri
Cehia critică dur atitudinea Ungariei față de Rusia: "Decizia de a nu sprijini nicio sancțiune care vizează exporturile de energie este inacceptabilă"
Reprezentanții țărilor din Grupul de la Vișegrad s-au întâlnit în prezența lui Boris Johnson FOTO Guvernul Marii Britanii

Ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, a criticat guvernul ungar pentru atitudinea sa față de Rusia, după ce Viktor Orban a depus jurământul luni, 16 mai, pentru un nou mandat de premier al Ungariei.

Lipavsky a spus că decizia Ungariei de a nu sprijini sancțiunile care vizează exporturile rusești de energie este „inacceptabilă”, adăugând că Europa trebuie să fie mai unită ca niciodată.

"Viktor Orban a depus jurământul ca prim-ministru al Ungariei. Decizia și abordarea guvernului Ungariei de a nu sprijini nicio sancțiune care vizează exporturile rusești de energie este inacceptabilă. Mai ales acum că Europa trebuie să fie unită mai mult ca niciodată", a scris Lipavsky într-un mesaj pe Twitter.

Cehia - alături de Ungaria, Polonia și Slovacia - aparține organizației de țări din Europa intitulată Grupul de la Visegrád, format pentru a apăra interesele economice și politice comune în interiorul UE.

Cu toate acestea, atitudinea Ungariei față de punerea în aplicare a sancțiunilor împotriva Rusiei și refuzul Budapestei de a înarma Ucraina este total în contradicție cu colegii membri ai Vișegradului, iar viabilitatea grupului pare din ce în ce mai incertă.

#cehia ungaria, #grupul de la visegrad, #Europa Unita, #sanctiuni Ungaria , #invazie ucraina