Viața fabuloasă a unuia dintre cei mai bogați oameni din lume. Pe ce își cheltuiește banii

Joi, 19 Septembrie 2024, ora 23:18
3518 citiri
Viața fabuloasă a unuia dintre cei mai bogați oameni din lume. Pe ce își cheltuiește banii
Michael Dell în timpul unui interviu FOTO captură YouTube

Michael Dell, antreprenorul din domeniul tehnologiei care a contribuit la aducerea computerului personal în casele oamenilor, se numără printre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere netă de 108 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Încă de la începutul carierei sale, când a fost unul dintre cei mai tineri directori generali ai unei companii Fortune 500, Dell a fost obișnuit să obțină ceea ce își dorește. Avea doar 23 de ani când compania sa a avut oferta publică inițială (IPO) în 1988. Dell a retras producătorul de PC-uri de pe bursă în 2013, doar pentru a-l lista din nou cinci ani mai târziu, iar acum a schimbat direcția companiei spre a servi expansiunii inteligenței artificiale.

Dell trăiește viața extravagantă a unui om de afaceri de succes, cu toate avioanele private, casele de vară și mașinile la care te-ai aștepta de la un miliardar.

Michael Dell s-a născut pe 23 februarie 1965, în Houston, Texas.

Dell a fost fascinat de gadgeturi de la o vârstă fragedă. Când avea 15 ani, a cumpărat unul dintre primele computere Apple și l-a dezasamblat pentru a vedea dacă îl poate asambla la loc.

Când Dell era în liceu, a obținut o slujbă de vânzător de abonamente la ziare.

După ce și-a dat seama cum să țintească o bază de clienți neexploatată, a câștigat 18.000 de dolari în doar un an.

180.000 de dolari în prima lună de activitate

Deși era interesat doar de computere, Dell a intrat la Universitatea Texas din Austin ca student la medicină în 1983.

El și-a petrecut timpul liber modernizând PC-uri și vânzându-le din camera sa de cămin, câștigând 180.000 de dolari în prima lună de activitate. Deși Dell nu s-a mai întors în anul al doilea, a revenit în căminul său pentru o ședință foto, în 1999, scrie Business Insider.

În 2018, Dell a publicat pe Twitter prima declarație financiară a companiei sale de PC-uri.

Dell a folosit declarația pentru a-și convinge părinții că nu trebuie să se întoarcă la facultate.

El a vândut calculatoare în valoare de aproape 1 milion de dolari și, după plata salariilor și a cheltuielilor, a obținut un profit brut de peste 198 000 de dolari.

Și-a lansat oficial compania în 1984, sub numele de PC's Limited.

Aceasta a devenit în curând una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din țară, înregistrând vânzări de peste 6 milioane de dolari în primul an de activitate.

El a schimbat numele companiei în Dell Computer Corp. în 1987, iar vânzările au continuat să crească.

Compania a devenit publică în 1988, strângând 30 de milioane de dolari. Dell a câștigat aproximativ 18 milioane de dolari din această tranzacție, iar până în 1992, CEO-ul în vârstă de 27 de ani a fost cea mai tânără persoană care a condus o companie Fortune 500.

În 1988, a avut o întâlnire pe nevăzute cu Susan Lieberman, o creatoare de modă din Dallas.

Cei doi au avut o conexiune instantanee. "Majoritatea bărbaților cu care mă întâlneam vorbeau mult despre ei înșiși și încercau să mă impresioneze", a declarat Susan pentru Texas Monthly. "El a fost cel mai drăguț tip pe care l-am întâlnit vreodată".

S-au căsătorit în octombrie 1989 și au patru copii.

În 2001, Susan Dell a conceput rochiile de bal inaugural pentru Jenna și Barbara Bush.

A condus un butic de succes în Austin și a avut chiar două branduri proprii înainte de a deschide un nou brand de modă, Phi, în New York City, pe care l-a închis în 2009.

Fiul său, Zack Dell, a început să calce pe urmele tatălui său

În 2014, la vârsta de 17 ani, Zach a fost cofondatorul propriului său startup de întâlniri Thread. Thread a devenit ulterior o aplicație de partajare a fotografiilor, dar nu mai există.

Casa de 33.000 de metri pătrați a familiei de lângă Austin este numită "Castelul" din cauza poziției sale în vârful dealului și a prezenței intense a echipelor de securitate.

Casa are opt dormitoare, 13 băi, un teren de tenis, piscine interioare și exterioare și vederi superbe ale lacului Austin.

Dell deține, de asemenea, o fermă de 6.380 de metri pătrați pe dealurile din apropiere, unde familia crește cai arabi.

Familia Dell și-a petrecut vacanțele la "Raptor Residence", un complex de șapte dormitoare și 18.500 de metri pătrați din Kukio, Hawaii.

Dell a iubit atât de mult stațiunea Hualalai încât, în 2006, cu ajutorul moștenitorului Walmart Rob Walton, a cumpărat hotelul și stațiunea prin intermediul companiei sale de investiții, MSD Capital.

Dell a înființat MSD Capital în 1998 pentru a gestiona averea familiei sale

Firma a făcut investiții într-o serie de companii, printre care IHOP și compania mamă Applebee's, compania de îmbrăcăminte Phillips-Van Heusen și compania de foraj petrolier offshore Independence Contract Drilling.

Prin intermediul MSD Capital, Michael Dell a investit, de asemenea, în proprietăți imobiliare în Hawaii, Mexic și California.

Compania investește în hoteluri de lux, proprietăți comerciale și multifamiliale, precum și în dezvoltarea terenurilor și participă la alte fonduri de dezvoltare imobiliară.

Dell deține câteva mașini de lux impresionante

Colecția sa de mașini a inclus la un moment dat un Porsche Boxster 2004, un Porsche Carrera GT și un Hummer H2.

De asemenea, el a deținut avioane private, inclusiv un Gulfstream V.

Avioanele private sunt utile atunci când Michael și Susan Dell călătoresc pentru organizația lor nonprofit.

Din 1999, Fundația Michael & Susan Dell a donat miliarde de dolari organizațiilor non-profit și întreprinderilor sociale din SUA, India și Africa de Sud.

Dell este prieten cu alți miliardari din domeniul tehnologiei

CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, este un prieten deosebit. Cei doi au făcut o provocare publică de mers pe jos Fitbit în 2014, iar echipa lui Benioff a câștigat. Dar Dell este atât de competitiv (și, de asemenea, un fanatic al fitness-ului), încât Benioff a suspectat în glumă că Dell și-a pus Fitbit-ul pe câinele său pentru a-l ajuta să înregistreze mai mulți pași.

De la CEO la președinte și invers

În 2004, Dell a părăsit conducerea companiei sale de PC-uri și a devenit președinte. Dar în 2007, când cota Dell pe piața PC-urilor era în declin, a schimbat conducerea, a preluat frâiele ca CEO și nu a mai renunțat niciodată. Pe măsură ce piața PC-urilor a continuat să scadă, el s-a extins pe noi piețe, prin noi produse și achiziții.

În 2013, texanul a câștigat o lungă bătălie pentru privatizarea Dell, luptând împotriva legendarului investitor activist Carl Icahn, care dorea să oprească tranzacția, să înlocuiască consiliul de administrație și să îl concedieze pe Dell.

La doi ani după ce a câștigat această bătălie, Dell a anunțat că intenționează să cumpere EMC pentru 67 de miliarde de dolari.

Finanțarea unei tranzacții atât de mari a fost complicată și, la început, scepticii au crezut că se va destrăma, invocând de la complicații fiscale până la opoziția investitorilor din VMware, o companie deținută în mare parte de EMC.

Dell nu a pierdut.

În schimb, și-a catapultat compania într-una mult mai mare prin achiziționarea EMC. El a devenit liderul a ceea ce era atunci cea mai mare companie privată din industria tehnologiei.

După cinci ani ca societate privată, Dell a intrat din nou la bursă la sfârșitul anului 2018 printr-un aranjament complex care a implicat răscumpărarea acțiunilor VMware, afacerea de software în care deținea o participație de 80%.

El a primit un câștig uriaș în noiembrie 2023, când Broadcom a încheiat preluarea VMware în valoare de 69 de miliarde de dolari.

Magnatul PC-ului deținea aproape 40% din afacerea de cloud-computing înainte ca aceasta să fie vândută gigantului microcipurilor. Prin urmare, el a primit peste 20 de miliarde de dolari în acțiuni și numerar de la Broadcom în schimbul participației sale, arată documentele depuse.

Acțiunile Dell au crescut cu peste 300% în ultimii doi ani, investitorii pariind că va fi un jucător-cheie în revoluția inteligenței artificiale.

Acțiunile Dell au crescut de la sub 34 de dolari în septembrie 2022 la aproximativ 115 dolari, evaluând compania la aproximativ 82 de miliarde de dolari.

Creșterea acțiunilor reflectă probabil orientarea companiei către furnizarea unei game largi de soluții de inteligență artificială pentru corporații, vânzând orice, de la servere și stocare de date la PC-uri cu inteligență artificială, rețele și servicii.

Dell a lăudat potențialul inteligenței artificiale într-un interviu publicat în luna septembrie a acestui an, afirmând că aceasta va "accelera și avansa descoperirile științifice" și "va face oamenii mai fericiți, mai sănătoși și mai de succes".

"Sunt incredibil de încântat de acest lucru", a adăugat el. "Ca în cazul oricărui lucru nou, există tot felul de incertitudini și întrebări, inclusiv cum se va întâmpla totul. Nimeni nu știe, iar nouă ne place să fim în mijlocul acestui proces."

Averea netă a lui Dell a urcat la peste 100 de miliarde de dolari

Creșterea acțiunilor Dell a supraîncărcat valoarea netă a fondatorului său, ridicând-o de la aproximativ 45 de miliarde de dolari în urmă cu doi ani, la 108 miliarde de dolari.

Dell este acum unul dintre cei câțiva centibiliardari și ocupă locul 13 în Bloomberg Billionaires Index.

Semnalul că ne lovește criza: Bogătașul care stă pe o saltea de 2 miliarde de dolari, după o vânzare mamut
Semnalul că ne lovește criza: Bogătașul care stă pe o saltea de 2 miliarde de dolari, după o vânzare mamut
Războaiele din Ucraina și Israel, bulversarea pieței energetice și petroliere internaționale și blocajul transportului maritim din Canalul Suez produc panică în economiile lumii. Acum, un...
Elena Lasconi, despre Iohannis: ”arogant şi puturos”. Ce spune candidata despre Traian Băsescu
Elena Lasconi, despre Iohannis: ”arogant şi puturos”. Ce spune candidata despre Traian Băsescu
Elena Lasconi, candidata la președinția României, a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că este ”arogant și puturos”. Întrebata ce fost preşedinte ar vrea...
#cei mai bogati oameni din lume, #poveste, #Michael Dell, #avere , #stiri magazin
  1. Cei din generația Z vor propria afacere. Miliardarul Richard Branson spune că ar fi mai bine să sară peste facultate și să "treacă direct la treabă"
  2. Acuzații grave: Vloggerița Marilu Dobrescu ar fi fost agresată sexual de patronul unui resort din Bali: „Nu o să uit momentul acesta"
  3. Meniu spectaculos la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță. Cine a cântat și cine sunt nașii
  4. Primele imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Ce vedete au luat parte și pe ce piesă au dansat „valsul mirilor"
  5. Horoscop zilnic. Duminică, 6 octombrie. Zodia care primește un cadou
  6. Bancul zilei: De ce este nervoasă mama lui Bulă
  7. Jeff Bezos spune că "regula de o oră" îl face mai inteligent. Noile cercetări în neuroștiință îi dau dreptate
  8. Căzăturile traumatice pot crește riscul de demență la vârstnici. Ce arată datele unui nou studiu din Statele Unite
  9. Cum s-a pregătit Monica Bârlădeanu de nunta cu Valeriu Gheorghiță: „Am voință"
  10. Emoționant: care este starea de sănătate a lui Schumacher și cum reușește să comunice cu cei din jur