Tragicul sfârșit al celui mai bătrân arici din lume. Torvald, în vârstă de 16 ani, a fost mușcat de un câine

Miercuri, 15 Februarie 2023, ora 19:56
2920 citiri
Tragicul sfârșit al celui mai bătrân arici din lume. Torvald, în vârstă de 16 ani, a fost mușcat de un câine
Corpul lui Torvald s-a infectat de la mușcăturile pe care le-a primit FOTO Twitter

Un arici european de 16 ani pe nume Torvald este considerat cel mai bătrân din lume, recordul anterior aparținea unui arici care era cu șapte ani mai tânăr, scrie The Guardian.

Dr. Sophie Lund Rasmussen, care conduce Unitatea de Cercetare pentru Conservarea Faunei Sălbatice (WildCRU) de la Universitatea din Oxford, a spus că a fost șocată când a aflat câți ani avea de fapt ariciul.

"Am plâns de bucurie. Aceasta este o veste foarte bună din punct de vedere ecologic. În condițiile potrivite, aricii pot trăi aproape 16 ani - este uimitor. Toți colegii mei au râs”, a explicat omul de știință.

În 2014, în Irlanda a fost găsită o femelă de arici în vârstă de nouă ani, care deținea recordul anterior pentru cea mai lungă durată de viață dintre aceste animale.

Din păcate, Torvald a murit în 2016, la un centru danez de reabilitare a faunei sălbatice, după ce a fost atacat de un câine, cea mai frecventă cauză de deces.

Potrivit lui Rasmussen, câinii ar trebui ținuți în lesă sau închiși noaptea când aricii ies la plimbare.

Corpul lui Torvald s-a infectat de la mușcăturile pe care le-a primit pe spate și pe abdomen și i-a fost afectat și organul reproducător, a cărui dimensiune, de altfel, l-a uimit pe cercetător. Potrivit lor, nu mai văzuse niciodată astfel de exemplare. Torvald era altfel sănătos, dovadă că aceste mamifere spinoase pot trăi mai mult de 16 ani.

Ariciul mort a fost unul dintre cele 700 găsite de 400 de voluntari care participau la un proiect de știință civilă.

Animalele moarte sunt trimise cercetătorilor, care determină vârsta după numărul de linii de creștere de pe fălci, la fel cum vârsta copacilor este determinată de inelele de pe tăietură.

Oamenii de știință consideră acest proiect important, deoarece populația de arici din multe țări europene este în scădere. Micșorarea mediului natural, creșterea activității agricole sunt câteva dintre principalele cauze ale morții animalelor, printre altele, aricii ajung adesea sub roțile mașinilor.

Vârsta medie a animalelor studiate a fost de doi ani, iar o treime a murit înainte de a împlini un an. Cercetătorii cred că primii ani de viață sunt cei mai dificili pentru arici, dar dacă reușesc să le supraviețuiască, pot continua să producă urmași timp de mai multe sezoane.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cel mai batran, #arici, #mort, #Danemarca, #muscatura caine , #stiri mediu