Cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume: Top 50 stabilit de lingviști

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 01:19
315219 citiri
Cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume: Top 50 stabilit de lingviști
Cel mai frumos nume din lume a fost stabilit că este Sophia la fete FOTO: Metro

Oamenii de știință din domeniul lingvistic au stabilit, în urma unui studiu condus de Universitatea Birmingham, cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume, făcând un top 50 al acestora. Experții au anunțat că cel mai frumos nume de fetiță din Statele unite și Marea Britanie este Sophia, în timp ce Matthew și Zayn conduc clasamentul băieților din respectivele țări.

După o selecție făcută de pe Baby Centre, dr. Bodo Winter de la Universitatea Birmingham împreună cu My 1st years, a celor mai populare 100 de nume de bebeluși, băieți și fete, din Statele Unite și Marea Britanie, care a fost întocmită dintr-o listă inițială de 400 de nume, experții în lingvistică s-au oprit la doar 50 de nume, după efectuarea unui calcul cu punctaj, potrivit Daily Mail.

Cele 100 de nume selectate le-au împărțit pe fiecare după silabe și au stabilit dacă au evocat emoție atunci când au fost spuse cu voce tare.

O nouă forță geopolitică influențează războiul Rusiei din Ucraina: L-a învins pe Putin printr-o mișcare neprevăzută

Studiul, realizat de Universitatea din Birmingham, a folosit fonetica, care studiază sunetele, modelele și structurile limbajului uman și a punctat numele în funcție de cât de multă emoție au evocat numele atunci când erau spuse.

S-a constatat că numele Sophia se afla în fruntea listei numelor de fete în SUA și Marea Britanie - în timp ce Matthew și Zayn se aflau în fruntea listei pentru băieți în țările respective.

Deși cercetarea sugerează că unele nume de bebeluși sună mai frumos decât altele, există și alți factori care joacă un rol în cât de frumos sună un nume, inclusiv influențele culturale, sexul și istoria familiei.

Descoperirea ce înfierbântă mințile oamenilor: NASA vânează o comoară spațială mai valoroasă decât economia globală VIDEO

Winter a constatat, de asemenea, că numele care încep cu litera „E” erau mai plăcute urechilor – Ellie, Emily, Evelyn, Eva și Elena ocupând locurile nouă până la treisprezece.

Și nume inspirate de vegetație au făcut, de asemenea, succes: Ivy, Lily și Violet, toate plasându-se în primele 25. Matthew, numele de băieți de pe primul loc în Statele Unite, înseamnă „darul lui Dumnezeu”, iar Winter a spus că are multe conotații pozitive asociate cu acesta atunci când este rostit cu voce tare.

Julian, William, Isaiah și Leo au completat primele cinci nume de băieți care sună cel mai frumos din SUA. La fetițe cele mai frumoase nume în Statele unite au fost: Sophia, Zoe, Everly, Sophie și Riley.

În schimb, în Marea Britanie primele locuri pentru cele mai frumoase nume de băieți și fetițe au fost ocupate astfel: Zayn, Jesse, Charlie, Louie și William – la băieți și Sophia, Zoe, Rosie, Sophie și Ivy – la fete.

Pentru fete în Marea Britanie, numele care se termină cu un sunet „ee” s-au dovedit populare după ce Zoe și Rosie au ocupat locurile doi și trei, cu alte 10 înregistrări incluzând Sophie pe locul patru, Ivy pe locul cinci.

Descoperirea ce înfierbântă mințile oamenilor: NASA vânează o comoară spațială mai valoroasă decât economia globală VIDEO

S-a dovedit că numele bărbaților din familia regală sună cel mai frumos, Louie, William și George, toți clasându-se în primele zece, pe pozițiile patru, cinci și, respectiv, șapte.

„Numele care s-au clasat cel mai bine, au provocat cele mai pozitive emoții atunci când au fost rostite cu voce tare și, prin urmare, sunt probabil să sune cel mai frumos pentru urechea umană”, a explicat profesorul Bodo Winter.

Vă prezentăm mai jos Top 50 cele mai frumoase nume de băieți și fete din Statele Unite și Marea Britanie, așa cum le-au dezvăluit studiul (băieți/fete).

SUA

1. Matthew / Sophia

2. Julian / Zoe

3. William / Everly

4. Isaiah / Sophie

5. Leo / Riley

6. Levi / Ivy

7. Joseph / Paisley

8. Theo / Willow

9. Isaac / Ellie

10. Samuel / Emily

11. Miles / Evelyn

12. James / Eva

13. Elijah / Elena

14. Luke / Chloe

15. Noah / Nova

16. Santiago / Penelope

17. Owen / Lucy

18. Logan / Lily

19. Liam / Olivia

20. Roman / Naomi

21. Ryan / Emma

22. Cooper / Natalie

23. Jack / Sofia

24. Maverick / Eleanor

25. Anthony / Violet

26. Ezekiel / Bella

27. Carter / Luna

28. Benjamin / Ella

29. Lucas / Victoria

30. Henry Isabella

31. Jacob / Maya

32. Lincoln / Natalia

33. Mason / Amelia

34. Nathan / Savannah

35. Asher / Charlotte

36. Jackson / Stella

37. Andrew / Hazel

38. Cameron / Athena

39. Alexander / Maria

40 Theodore / Autumn

41. Adam / Kennedy

42. Gabriel / Aurora

43. Kingston / Alice

44. Daniel / Aria

45. David/ Harper

46. Hunter / Serenity

47. Dylan / Nora

48. Muhammad / Grace

49. Sebastian / Elizabeth

50. Adrian / Hannah

Marea Britanie

1. Zayn / Sophia

2. Jesse / Zoe

3. Charlie / Rosie

4. Louie / Sophie

5. William / Ivy

6. Freddie / Phoebe

7. George / Violet

8. Ali / Willow

9. Daniel / Hannah

10. Riley / Ellie

11. Omar / Emily

12. Arthur / Evelyn

13. Rowan / Rose

14. Leo / Eliza

15. Joseph / Eva

16. Theo / Chloe

17. Harry / Penelope

18. Noah / Lucy

19. Toby / Ruby

20. Jude / Lily

21. Isaac / Olivia

22. Teddy / Emma

23. Samuel / Eleanor

24. James / Bella

25. Elijah / Luna

26. Luke / Ella

27. Edward / Thea

28. Logan / Nancy

29. Riley / Isabella

30. Max / Maya

31. Liam/ Amber

32. Roman / Daisy

33. Ryan / Amelia

34. Jack / Anna

35. Benjamin / Georgia

36. Lucas / Charlotte

37. Henry / Elizabeth

38. Finn / Maria

39. Jacob / Iris

40. Mason / Aurora

41. Nathan / Jasmine

42. Alex / Alice

43. Alexander / Eden

44. Theodore / Jessica

45. Adam / Aria

46. David / Harper

47. Hunter / Sienna

48. Muhammad / Grace

49. Sebastian / Ada

50. Dylan / Erin

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cele mai frumoase nume, #nume copii, #nume baieti, #nume fete, #cele mai frumoase, #nume bebelusi, #nume copii SUA , #descoperire