Vrei să trăiești până la 100 de ani? Poți calcula șansele să devii centenar și să vezi speranța de viață din România

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 05:23
3771 citiri
Vrei să trăiești până la 100 de ani? Poți calcula șansele să devii centenar și să vezi speranța de viață din România
Vor fi din ce în ce mai mulți centenari FOTO: CWM

Oficiul Național de statistică (ONS) din Marea Britanie a anunțat vești bune pentru evoluția longevității oamenilor, comunicând faptul că una din cinci fete și unul din opt băieți născuți în anul 2020 vor trăi până la 100 de ani, în insulă. Potrivit datelor comunicate de Organizația Națiunilor Unite, speranța de viață cea mai mare din lume este în Hong Kong, pe când România ocupă locul 76 mondial în acest top.

Conform previziunilor ONS, în Marea Britanie, băieții care s-au născut în 2020 se pot aștepta să ajungă la vârsta de 87 de ani, pe când fetele ar putea împlini 90 de ani, scrie Daily Mail.

În ciuda cifrelor, care arată că cei care se nasc astăzi este posibil să trăiască mai mult decât părinții lor, experții avertizează că îmbunătățirea speranței de viață din prezent a stagnat, în ultimul timp.

Datele publicate de ONU privind speranța de viață din anul 2020, arată că pe primul loc în lume se află Hong Kong-ul cu 85,29 ani, urmat de Japonia (85,03 ani), Macao (84,68), Elveția (84,25), Singapore (84,07), Italia (84,10), Spania (83,99), Australia (83,94), Insulele Channel (83,6) și Islanda (83,52).

În schimb, Marea Britanie se află pe locul 29, cu 81,65 ani, Statele Unite, poziția 46, cu 79,8 ani, România, locul 76, cu 76,50 ani (79,91 ani, la femei și 73,13 ani, la bărbați), conform World Meters.

Alimentul minune care previne atacurile de cord și accidentele cerebrale: A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA VIDEO

”Creșterea fără precedent a deceselor cauzate de Covid ar trebui să se încheie, pe măsură ce trecem de pandemie, dar va exista un impact de durată din deceniul de stagnare a speranței de viață, de dinainte de pandemie.

Cifrele de astăzi arată că, copiii născuți acum se pot aștepta să trăiască mai mult decât părinții lor”, a spus David Finch, director adjunct al Fundației pentru sănătate din Marea Britanie.

Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Pentru a verifica ce șanse sunt ca să atingeți vârsta de 100 de ani, puteți verifica acest lucru dacă accesați site-ul ONS, dând click AICI.

În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
O nouă lege privind sistemul public de pensii, propusă de Ministerul Muncii și adoptată de Parlament la finalul lui noiembrie 2023, va intra în vigoare la 1 septembrie. Printre altele, noile...
Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Insula grecească Ikaria, care face parte din cele cinci „Zone Albastre”, devine tot mai cunoscută pentru longevitatea impresionantă și sănătatea locuitorilor săi care ajung să...
#centenari, #speranta viata, #speranta viata Romania, #longevitate, #varsta a treia, #medie varsta populatie Romania , #fenomen
Comentarii
V
vacciones
rank 1
pentru vaccinati