Cazare mai scumpa de 30 de ori in Alba Iulia de 1 Decembrie - 2 nopti costa si 11.000 de lei

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 16:21
3562 citiri
Cazare mai scumpa de 30 de ori in Alba Iulia de 1 Decembrie - 2 nopti costa si 11.000 de lei
Foto: Arhiva Facebook/Cetatea Alba Iulia

Locurile de cazare inca disponibile de 1 Decembrie in Alba Iulia si imprejurimi pot fi inchiriate contra unor sume astronomice, un apartament putand fi rezervat in perioada respectiva, pentru un sejur de doua nopti, la peste 11.000 de lei, adica de aproape 30 de ori mai mult decat la sfarsitul acestei saptamani.

Astfel, un apartament de 60 de metri patrati, cu un dormitor si o camera de zi, cu o bucatarie utilata complet si cu o baie cu articole de toaleta gratuite, amplasat intr-unul din blocurile din "zona zero", avand vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfasura principalele manifestari, este disponibil in perioada 30 noiembrie - 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei.

Acelasi apartament poate fi inchiriat, potrivit informatiilor furnizate de booking, pentru doua nopti la acest sfarsit de saptamana pentru aproape 400 de lei. Un calcul simplu arata ca pretul solicitat pentru weekend-ul de Ziua Nationala este mai mare de 29 de ori decat acum.

Situat in aceeasi zona, un alt apartament pentru care se solicita 6.436 de lei de Ziua Nationala poate fi inchiriat in mod normal, pentru doua nopti, cu 476 de lei.

In general, de 1 Decembrie, cele cateva garsoniere care mai pot fi inca inchiriate in Alba Iulia au preturi de 4.000-5.500 de lei.

Hotelurile, pensiunile si motelurile din Alba Iulia si orasele invecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind si achitate sumele cerute.

O exceptie este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfasura o licitatie pana in 15 noiembrie, cu pretul pornind de la 500 de euro. Banii obtinuti ar urma sa fie virati pentru organizarea unei petreceri de Craciun pentru copiii unei gradinite.

Langa Alba Iulia mai erau disponibile vineri doua camere la cel mai mare complex de golf din tara, un sejur de doua nopti in perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, cu micul dejun si cina incluse, precum si cu o serie de alte facilitati, fiind la un pret de 3.087 de lei.

Autoritatile din Alba Iulia, un oras de 65.000 de locuitori, estimeaza ca in minivacanta de Ziua Nationala, cu precadere in 1 decembrie, vor veni in oras peste 100.000 de vizitatori. Numarul locurilor din unitatile hoteliere este de aproximativ o mie.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alba Iulia 100 ani Unire, #cazare Alba Iulia centenar, #cazare Alba Iulia 1 Decembrie , #orasul Alba Iulia
Comentarii