UPDATE Atacatorii care au luat ostatici gardienii unui centru de detenție din Rusia au fost ”eliminați”. Primele informații din anchetă VIDEO

Duminica, 16 Iunie 2024, ora 15:09
4769 citiri
UPDATE Atacatorii care au luat ostatici gardienii unui centru de detenție din Rusia au fost ”eliminați”. Primele informații din anchetă VIDEO
Închisoare din Rusia FOTO X/Nexta

Mai mulţi deţinuţi dintr-un centru de arest preventiv din Rostov, în sudul Rusiei, au luat ostatici doi angajaţi, a anunţat duminică, 16 iunie, Serviciul Penitenciar Federal într-un mesaj preluat de Reuters din aplicaţia Telegram.

UPDATE Forţele speciale ruse au eliberat duminică doi gardieni şi au ucis câţiva bărbaţi care îi luaseră ostatici într-un centru de detenţie din oraşul Rostov, din sudul ţării, a anunţat serviciul penitenciar, citat de Reuters.

În imaginile publicate pe canalele ruseşti Telegram s-au auzit focuri de armă automate intense.

”Infractorii au fost eliminaţi”, a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia, într-un comunicat care spunea că a avut loc ”o operaţiune specială” pentru eliberarea ostaticilor.

"Angajaţii care erau ţinuţi ostatici au fost eliberaţi. Nu sunt răniţi", a spus serviciul penitenciar, potrivit news.ro

Atacatorii, printre care şi unii deja condamnaţi pentru infracţiuni de terorism, au doborât gratiile unei ferestre din celula lor şi au intrat într-o cameră de gardă unde au luat ostatici cel puţin doi ofiţeri de închisoare, a relatat presa rusă.

Presa de stat a spus că unii dintre bărbaţi erau acuzaţi de afiliere la gruparea militantă Statul Islamic, care şi-a revendicat responsabilitatea pentru un atac mortal asupra unei săli de concerte din Moscova, în martie.

Înainte ca forţele speciale să năvălească în centrul de detenţie, unul dintre cei care luaseră ostaticii a fost arătat de canalul 112 Telegram ţinând un cuţit lângă unul dintre paznicii legaţi.

Atacatorul purta o bandă pe cap cu steagul folosit de Statul Islamic, care are o inscripţie arabă.

Știrea inițială:

Atacatorii au reuşit să înceapă negocieri cu autorităţile şi solicitat să li se aducă un automobil cu care să fie lăsaţi să plece, informează presa rusă. Imagini de la faţa locului arătau că drumurile din împrejurimi au fost blocate.

Canalul de Telegram Baza a difuzat iniţial informaţia că sunt implicaţi şase deţinuţi, dintre care unii sunt deja condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism.

Ulterior, aceeaşi sursă cu legături cu instituţiile de ordine publică din Rusia a revenit cu precizarea că este vorba de cinci deţinuţi care afirmă că susţin Statul Islamic (SI).

Reuters nu a fost în măsură să verifice din surse independente informaţiile furnizate de Baza.

Serviciul Penitenciar comunicase înainte de negocieri că "instituţia funcţionează ca de obicei", iar "situaţia este sub control" şi au fost solicitate forţe de intervenţie.

Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
Un tribunal din Moscova l-a condamnat, marți, 16 iulie, în lipsă la 11 ani de închisoare, pe fostul avocat autoexilat Mark Feigin, sub acuzația de distribuire de informații "false" despre...
Decizia neașteptată anunțată de Rusia, înainte de Jocurile Olimpice: ”Au fost amânate”
Decizia neașteptată anunțată de Rusia, înainte de Jocurile Olimpice: ”Au fost amânate”
Jocurile Mondiale ale Prieteniei, o alternativă lansată de Rusia la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost amânate pentru 2025, a anunţat marţi Maxim Agapitov, preşedintele Federaţiei ruse...
#centru detentie, #Rusia, #angajati, #ostatici, #detinuti , #Rusia
  1. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  2. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  3. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  4. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  5. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  6. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  7. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  8. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  9. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  10. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat