Persoanele care fac sex trăiesc mai mult și rămân mai tinere, arată un nou studiu

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 23:55
2817 citiri
Persoanele care fac sex trăiesc mai mult și rămân mai tinere, arată un nou studiu
Persoanele care au relații intime cel puțin o dată pe săptămână rămân mai tinere, susțin cercetătorii FOTO / pexels

Activitatea sexuală poate prelungi durata de viață a oamenilor, arată un studiu publicat în revista Psychoneuroendocrinology. Totodată, persoanele care au relații intime cel puțin o dată pe săptămână rămân mai tinere, mai arată cercetarea citată de The Healthy

Într-un studiu din 2017 publicat în revista Psychoneuroendocrinology, cercetătorii au urmărit viața sexuală a 129 de femei. Acestea au dat raporte zilnice despre satisfacția lor față de relația de cuplu, precum și cât de des au avut relații intime cu partenerii lor.

Într-un studiu din 2017 publicat în revista Psychoneuroendocrinology, cercetătorii au urmărit viața sexuală a 129 de femei aflate în relații. Acestea au dat rapoarte zilnice cu privire la satisfacția față de relația lor, precum și la frecvența cu care aveau relații intime cu partenerii lor.

Cercetătorii au prelevat, de asemenea, probe de sânge de la femei, analizând celulele pentru indicatorii de îmbătrânire. Ei au descoperit că femeile care făcuseră sex cu partenerii lor în săptămâna precedentă aveau telomeri mai lungi în comparație cu cele care nu au făcut.

Cercetătorii notează că deși acest studiu arată o asociere între activitatea sexuală și lungimea telomerilor, ei nu pot dovedi încă că sexul reprezintă cauza principală. Cu toate acestea, se crede că lungimea telomerilor este importantă sănătate.

Cum funcționează telomerii

Conform sursei citate, în timp, telomerii se descompun pe măsură ce celulele se divid, devenind puțin mai scurți cu fiecare diviziune celulară. Cercetătorii sunt de părere că anumiți factori îi fac să se degradeze mai repede, cum ar fi o dietă săracă, consumul excesiv de alcool și procesul natural de îmbătrânire.

Descoperirile lor sugerează că sexul ar putea fi benefic atunci când vine vorba de protejarea telomerilor, ceea ce înseamnă că celulele ar putea trăi mai mult timp. Cercetătorii au legat telomerii mai scurți de probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și diabetul; telomerii mai lungi par să ajute la prevenirea bolilor.

Impactul sexului asupra fericirii din relația de cuplu

Un studiu din 2017 publicat în Archives of Sexual Behavior a analizat cât de des spun oamenii că fac sex. Cercetarea a constatat că în medie adulții fac sex de 54 de ori pe an - aproximativ o dată pe săptămână - pe baza datelor din 1989 până în 2014.

Deși acest număr a scăzut puțin din anii 1990, un alt studiu, publicat în Social Psychological and Personality Science, a analizat peste 30.000 de americani timp de peste 40 de ani. Cercetătorii au descoperit că cuplurile care făceau sex mai mult de o dată pe săptămână nu erau mai fericite decât cele care făceau sex doar o dată pe săptămână.

În general, este important pentru cupluri să mențină o conexiune intimă cu partenerul lor, dar nu este nevoie ca aceștia să facă sex fiecare zi pentru a menține această conexiune, mai arată studiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#cercetare sex, #studiu sex, #sex , #stiri sex