Pregătiri pentru valul 5. Premierul Nicolae Ciucă, consultări pe tema pandemiei și a certificatului COVID

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 18:54
1809 citiri
Pregătiri pentru valul 5. Premierul Nicolae Ciucă, consultări pe tema pandemiei și a certificatului COVID
FOTO Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut joi, 23 decembrie, consultări cu structurile asociative din mediul public şi privat privind măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei COVID-19.

Participanții au susținut pe tema certificatului COVID nevoia unui cadru legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, cât şi pentru menţinerea activităţilor economice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la dialog au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi alţi specialişti implicaţi în identificarea şi implementarea soluţiilor de protejare a populaţiei.

"În ceea ce priveşte certificatul COVID-19, participanţii au susţinut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum şi importanţa respectării măsurilor de prevenţie şi combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât şi pentru menţinerea activităţilor economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum şi în menţinerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale", se arată în comunicat.

În cadrul discuţiilor, menţionează sursa citată, a fost subliniată eficienţa vaccinării şi a fost reiterată opinia experţilor privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în faţa formelor severe ale bolii provocate de SARS-CoV-2, înţelegând, practic, că deşi vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii şi pierderea vieţii.

Conform comunicatului, premierul a subliniat că Guvernul va continua să susţină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetăţenii, continuarea în bune condiţii a activităţilor economice, precum şi asigurarea serviciilor publice.

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăţi şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenţei medicale în condiţii de pandemie, precum şi pentru a avea la dispoziţie schemele de tratament adecvate.

Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#certificat covid, #valul cinci, #nicolae ciuca , #stiri politice