Zeci de antivacciniști, suspectați de trafic de certificate false de vaccinare. Percheziții de amploare în Austria

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 18:38
2161 citiri
Zeci de antivacciniști, suspectați de trafic de certificate false de vaccinare. Percheziții de amploare în Austria
Acuzațiile din dosar sunt de contrafacere, utilizare de documente false şi escrocherie FOTO Pixabay

Poliția din Austria a făcut miercuri, 5 ianuarie, zeci de percheziții la nivel național pentru destructurarea unei grupări infracționale. Potrivit anchetatorilor, 22 de persoane sunt suspectate de trafic de certificate de vaccinare false pentru uz propriu sau al unor apropiaţi.

Acuzațiile din dosar sunt de contrafacere, utilizare de documente false şi escrocherie, a comunicat Ministerul federal de Interne, cu câteva săptămâni înainte de preconizata introducere a vaccinării obligatorii.

”Suspecţii formează un grup eterogen, având ca singur punct comun respingerea normelor de protejare a populaţiei generale”, a adăugat ministerul.

Numeroase certificate de vaccinare false, telefoane mobile şi computere au fost confiscate în cursul operaţiunii, pentru care au fost mobilizaţi circa o sută de poliţişti în urma analizării unor mesaje descoperite pe aplicaţia Telegram.

”Nu este vorba despre o greşeală minoră, ci despre o activitate infracţională”, a comentat ministrul de interne Gerhard Karner, promiţând să acţioneze ”în special împotriva falsificatorilor şi a celor care fac un comerţ la negru”.

În aprilie 2021 a fost creat un grup de anchetă pentru a lupta contra acestui fenomen.

Ministrul de interne a insistat şi asupra ”menţinerii presiunii controalelor în locurile publice”, pe fondul creşterii numărului de infectări legate de varianta Omicron.

Situată mult timp sub media din Uniunii Europene, rata de vaccinare a crescut în Austria în noiembrie şi decembrie în perspectiva obligativităţii de vaccinare, ce ar urma să intre în vigoare în februarie, un proiect unic până acum în UE.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 70% din populaţie dispune acum de un certificat verde activ.

Cei care nu s-au vaccinat şi nu pot prezenta un certificat de anticorpi care să dovedească trecerea recentă prin infectarea cu coronavirus sunt în continuare supuşi unui lockdown parţial, decretat la mijlocul lunii noiembrie.

Teoretic, ei nu îşi pot părăsi domiciliul decât pentru cumpărături esenţiale, sport sau îngrijiri medicale.

La fel ca în alte ţări europene, şi în Austria oponenţii vaccinării şi restricţiilor sanitare au fost foarte vocali în lunile din urmă, când zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă în mai multe rânduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#certificate false de vaccinare, #certificate covid, #vaccin COVID, #Austria, #perchezitii austria , #Austria
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Văd ca se poarta și la case mai mari, nu doar