Cesaria Evora a murit - doua zile de doliu national in Capul Verde

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 23:31
3034 citiri
Cesaria Evora a murit - doua zile de doliu national in Capul Verde

Guvernul din Republica Capului Verde a decretat sambata doliu national timp de 48 de ore in intreg arhipelagul african dupa moartea cantaretei Cesaria Evora, despre care presedintele Jorge Carlos Fonseca a spus ca este "unul dintre reperele majore pentru cultura din Capul Verde".

"Moartea ei ne intristeaza, pentru ca era unul dintre reperele majore ale culturii din Capul Verde, in special ale muzicii", a afirmat seful statului, care s-a declarat "consternat" la aflarea vestii. "Cand se vorbeste de Capul Verde in lume, numele Cesariei este rostit mereu primul, ceea ce arata incarcatura simbolica pe care cantareata si vocea ei o aveau pentru tara", a adaugat el.

Cesaria Evora a murit

Intr-un comunicat de presa, premierul Jose Maria Neves a afirmat la randul sau ca artista "a dat o inestimabila contributie maretiei noastre natiuni si mandriei noastre". El a adaugat ca Cesaria Evora, supranumita "diva desculta", "nu va muri niciodata, pentru ca o legenda si o stea nu mor niciodata. Ea va ramane mereu in memoria locuitorilor din Capul Verde", a dat el asigurari.

Ministrul Culturii, Mario Lucia Sousa, el insusi un cantaret care a inregistrat un album cu Cesaria Evora si impreuna cu care se afla in urma cu zece zile, spune ca a pierdut "o mare prietena" de care era "foarte apropiat".

El i-a multumit pentru "mostenirea pe care ne-a lasat-o" si a promis ca toate melodiile cantaretei vor fi adunate si publicate.

Cesaria Evora a murit sambata la 70 de ani, intr-un spital din insula sa natala din Sao Vicente (nord) unde a fost internata vineri. Ea va fi ingropata saptamana viitoare la Mindelo, cel mai mare oras din Sao Vicente.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cesaria Evora murit, #a murit Cesaria Evora, #doliu Capul Verde Cesaria Evora , #murit