Ziare.com

Ginerele senatorului Magureanu si Octavian Grecu, arestati pentru 29 de zile

Joi, 26 Iulie 2012, ora 10:41

   

Ginerele senatorului Magureanu si Octavian Grecu, arestati pentru 29 de zile
Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare de 29 de zile pentru primul lot de persoane retinute in urma perchezitiilor de marti, printre care se afla ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac si Octavian Grecu, zis "Butoane".

Un alt lot urmeaza sa fie judecat joi.

De asemenea, tot joi, senatorul Cezar Magureanu urmeaza sa fie audiat de procurori.

Cele 40 de persoane retinute de procurori pentru evaziune fiscala, printre care se afla directorul de achizitii din ANAF, Dan Stroe, afaceristul din Giurgiu Octav Grecu, zis "Butoane" si ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, au fost aduse miercuri seara, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare.

In cazul fiicei senatorului Magureanu, Raluca Gazdac, procurorii au decis cercetarea in libertate, tinand cont de faptul ca aceasta este insarcinata.

Procurorii au audiat, pana miercuri dimineata, aproximativ 80 din cele 125 de persoane ridicate in urma celor peste 250 de perchezitii din dosarul de evaziune fiscala in care sunt vizati senatorul PSD de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele acestuia, afaceristul Octav Grecu zis "Butoane", precum si sefi din ANAF. In cazul a 40 dintre cei audiati, procurorii au emis ordonante de retinere, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, in urma perchezitiilor de marti au fost adusi la parchet mai multi saci cu documente. De asemenea, ar fi fost confiscate doua pusti si o sabie, si peste 30 de masini de lux, au mai precizat sursele citate.

Aceleasi surse au mai spus ca in seiful directorului de achizitii de la ANAF, Dan Stroe, s-ar fi descoperit 600.000 de euro, informatie care inca nu a fost confirmata oficial.

Marti, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. si I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii / livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si / sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA.

In mod concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme: S.C. LEMARCO S.A. Bucuresti - reprezentata de Tudor Constantin; S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucuresti - reprezentata de Sorin Stuparu; S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentata de Nicole Saikaly; S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu - reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Raluca Livia Ioana Gazdac, ginerele si fiica senatorului Magureanu. Reprezentantii firmelor in cauza au fost pusi sub invinuire.

Potrivit procurorilor, activitatea infractionala a acestora a fost sprijinita in diferite forme de: Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF; Dan Stroe - director achizitii in cadrul ANAF; Elena-Madalina Naipaeanu - angajat D.G.F.P. Giurgiu; Nadia Pacala - comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale; precum si George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe si Mihaita Penciu - comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala de pe raza judetului Giurgiu a fost sprijinita de catre Octavian Grecu zis "Butoane".

Totodata, procurorii au stabilit ca la activitatea infractionala a lui Sorin Adrian si Raluca Livia Gazdac a contribuit si senatorul PSD Cezar Mircea Magureanu. DIICOT precizeaza ca, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Sursa: rNews

Articol citit de 2342 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Angajati nu avea carte de munca

Printre alte ilegalitati.Tot Giurgiu este corupt, toate ramurile sunt compromise!Salvati Giurgiu de caracativa mafiota, in frunte cu Lucian Iliesc, Spoiala si alti PNL-isti care au facut aceasta caracatita sa infloreasca!
Verificati cum au disparut toate navele de pe Canalul Plantelor si cine au fost beneficiari!Aceasta caracatita este mult mai mare!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor