Cezar Preda: Antonescu instiga la nerespectarea legii si il jigneste pe Ponta (Video)

Joi, 16 August 2012, ora 13:14
3470 citiri
Cezar Preda: Antonescu instiga la nerespectarea legii si il jigneste pe Ponta (Video)
Foto: Realitatea Tv

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda comenteaza declaratiile presedintelui interimar legate de ancheta procurorilor in cazul referendumului, precizand ca Antonescu il jigneste pe colegul sau de alianta, procurorul Ponta si, in plus, instiga la nerespectarea legii.

"Domnul presedinte interimar a ignorat cu buna stiinta decizia Curtii Constitutionale si s-a gandit sa mai creeze o diversiuni in Romania si sa arunce o pata neagra asupra uneia din institutiile fundamentale ale statului: justitia", a mentionat Preda, intr-o conferinta la sediul PDL.

In opinia democrat-liberalului, Antonescu "s-a sfatuit cu Iliescu, pentru ca Iliescu stia foarte bine cum se facea colectivizarea si ce faceau haitele de procurori in anii '50".

"Antonescu il jigneste pe partenereul de coalitie, procurorul Victor Ponta. Nu cred ca procurorii din 2012 pot fi anexati si comparati cu ceea ce au facut unii din procurorii comunisti", a adaugat Cezar Preda.

CSM ii raspunde lui Crin Antonescu: Respectati suprematia legii si independenta justitiei

Acesta a subliniat ca "Antonescu instiga la nerespectarea legii" si "vrea sa acopere de fapt ce au facut unii lideri polici la refrendum, pentru ca suspiciunile de frauda sunt intemeiate, se bazeaza pe ceea ce inseamna sesizari, reclamatii din ziua votului".

"Pentru Crin si Iliescu separatia puterilor in stat nu exista. Ei s-au obisnuit, unul de foarte mult timp si unul de-abia acum, ca toate institutiile statului, in momentul in care ei cer, sa execute", a acuzat Preda.

Antonescu o someaza pe Kovesi si il cearta pe Ponta. Motivul: Ancheta DNA pe referendum

De asemenea, democrat-liberalul a amintit si de faptul si de raspunusul CSM, care isi exprima "profunda ingrijorare" in legatura cu "declaratiile si acuzatiile" lansate miercuri de presedintele interimar al Romaniei privind anchetele ce vizeaza referendumul, anchete aflate in curs de derulare.

"Domnul Antonescu a primit un raspuns destul de dur in ceea ce priveste imixtiunea lui si a lui Victor Ponta in sistemului judecatoresc. In procesele electorala, fiecare din noi avem dreptul la un singur vot, cine a votat de doua ori a incalcat legea si tipetele lui Ponta si Antonescu nu pot sa acopere frauda", a comeplat prim-vicepresedintele PDL.

Cezar Preda a subliniat ca PDL-ul cere Puterii "sa inceteze aceste minciuni, dezinformari si represiuni, iar guvernul sa transmita cat mai repede, pana maine, documentele solicitate de CCR, astfel incat aceasta stare de instabilitate sa nu se prelungeasca".

Procurorii DNA au facut cercetari in peste 20 de localitati din judetul Olt, unde prezenta la referendum a depasit suta la suta, anchetatorii audiind presedintii mai multor sectii de votare, dar si membrii acestora.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Preda Antonescu justitie lege, #Antonescu atac procurori, #CSM raspunde Ponta Antonescu, #ancheta referendum Parchet procurori , #PDL