Cezar Preda: Baconschi nu corespunde profilului prezidential

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 14:35
1800 citiri
Cezar Preda: Baconschi nu corespunde profilului prezidential

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat, intr-un interviu, ca partidul din care face parte rezista si fara Traian Basescu, iar Vasile Blaga are toate sansele sa castige conducerea la urmatoarele alegeri, insa, nu ii da sanse lui Teodor Baconschi de a ajunge presedintele Romaniei, din cauza ca nu corespunde profilului.

"Daca partidul meu n-ar rezista fara Traian Basescu, noi toti care conducem PD-L am fi rusinea istoriei, inseamna ca noi nu am insemnat nimic, inseamna ca noi am fost numai niste oameni care am fost in umbra unui copac si n-am facut nimic. E musai sa facem orice", a spus Preda intr-un interviu acordat Mediafax.

De aceea, viceliderul democrat liberal este de parere ca Vasile Blaga este omul cu cele mai mari sanse sa preia conducerea partidului, desi, in afara de el, mai sunt" multi baieti buni, lideri politici puternici".

"Eu va spun ca Vasile Blaga este omul cu cele mai mari sanse din partid sa preia partidul. Dar mai sunt doritori. Sincer sa fiu pana la capat, foarte multi se uita spre Cotroceni cand e vorba de a fi presedinte PD-L. Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. Asteapta sa vada cam ce zice presedintele, cam cum este presedintele.

Nu exista PD-ist adevarat sa ignore vreodata parerea si pozitia (presedintelui Traian Basescu - n.r.). Desi, cine il cunoaste foarte bine pe Traian Basescu stie ca nu intotdeauna cand afirma ceva inseamna ca aceea e batuta in cuie sau nu are si alte scopuri cand afirma despre cineva sau despre ceva. Pe acest considerent, cred ca nu s-a dus nimeni cu jalba in bat sa vada exact cam ce s-ar intampla", a adaugat acesta.

Baconschi nu se potriveste profilului de presedinte

Cezar Preda a reiterat ideea ca nu este "adeptul discriminarii pozitive, referindu-se la functiile importante detinute de femei, iar din punctul lui de vedere, oricine poate sa fie presedintele PD-L sau al Romaniei daca are valoarea necesara, inclusiv Elena Udrea.

Facand referire tot la viitorul presedinte, vicepresedintele PD-L nu il vede pe Teodor Baconschi candidat la Presedintie in 2014, din cauza ca nu se potriveste profilului.

"Trebuie sa fac si eu o reparatie de amicitie, eu sunt prieten cu Teodor Baconschi... Din punctul meu de vedere, Romaniei actuale nu-i corespunde profilul de presedinte cum este el si am sa explic de ce.

Baconcschi este un intelectual rafinat, un om de mare calibru, care in general isi dovedeste valoarea in mediile informate si in mediile in care noi intelegem valoarea sau cei care mai inteleg valoarea, si ma includ si eu aici. Dar votul este universal in Romania, noi nu votam nici pe blocuri, nu votam nici in Parlament, votul este universal.

Modelul Romaniei, cel putin modelul pe care PD-L l-a consacrat, este modelul liderului puternic, al liderului colturos si direct in ceea ce spune si ceea ce face, om care ajunge prin noroaie si prin iarba la fiecare gospodarie din Romania, sta cu omul de vorba si explica ce-i trebuie si ce poate sa faca, este un om al carui discurs trece de la vladica la opinca si-l intelege toata lumea. Pe aceste considerente l-am urmat pe Traian Basescu, pentru ca ce v-am spus eu de fapt este portretul lui Traian Basescu", mai sustine acesta.

Motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca

Cezar Preda a precizat de asemenea ca motiunea de cenzura, care va fi votata miercuri, nu are sanse sa treaca.

"N-are nicio sansa sa treaca, desi suntem atipici in democratia parlamentara, avem incercari de astea, puseuri de a da mesaje politice folosind instrumente parlamentare speciale...

Deci, raspunsul meu e clar, nu va trece. Dar asta nu inseamna ca nu sunt probleme, sunt probleme in tara si cred ca aceste masuri nepopulare si de austeritate trebuie luate in continuare si cred ca finele lunii noiembrie va inchide acest ciclu de masuri nepopulare.

Guvernul Boc va fi in continuare cel mai nepopular guvern din istoria moderna a Romaniei post decembrista dar face ceea ce trebuie sa faca. Din punctul meu de vedere, ca si lider al partidului, nu se pune problema ca cineva sa nu inteleaga ca aceste lucruri trebuie facute indiferent de costul politic pe care il are ca persoana si ca functie Emil Boc", a conchis acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cezar Preda interviu, #Vasile Blaga sef PDL , #PDL