Cezar Preda: Cei care fac valuri n-au sanse sa fie pe liste la europarlamentare

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 17:35
1343 citiri
Cezar Preda: Cei care fac valuri n-au sanse sa fie pe liste la europarlamentare

Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca partidul ii va sustine la alegerile pentru Parlamentul European pe europarlamentarii care isi fac treaba, nu si pe cei care "deja fac valuri si sunt intotdeauna in contre cu PDL", el propunand ca pe primele 10 pozitii de pe lista sa se afle reprezentanti ai tuturor regiunilor.

"Asa cum ii vedeti ca se comporta, asa sunt si sansele lor de a mai fi pe listele de europarlamentari. Pe cei pe care ii vedeti la munca si care sustin partidul, care isi fac treaba, sunt constienti ca vor fi pe lista de europarlamentari, cei care deja fac valuri si sunt intotdeauna in contre cu PDL, e clar ca si ei stiu ca nu au sanse sa fie.

L-am vazut pe unul, Bodu, care ne face scrisori acum, dansul ne face scrisori cum trebuie sa se comporte partidul, va dati seama ca si scrisoarea asta este din dorinta de a se repozitiona, poate, in alta parte", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Constanta, Cezar Preda.

Intrebat care este situatia Monicai Macovei, vicepresedintele PDL a spus: "Monica Macovei si-a facut treaba (...) Traian Ungureanu, Marian Jean, Stolojan, i-am vazut ca sunt alaturi de partid, ca muncesc in partid".

El a propus ca pe primele 10 pozitii de pe lista de europarlamentari sa se afle reprezentanti ai tuturor regiunilor.

"Logic ar fi ca fiecare regiune sa fie reprezentata, in primii 10 fiecare regiune sa aiba un reprezentant, altfel nu s-ar face omogenizare in campania electorala. Nu vad de ce ar trebui sa traga regiunea de sud-est o lista de europarlamentari in care nu are niciun candidat din regiune in primii zece", a afirmat Preda.

Cristian Preda si Teodor Baconschi, doi mari nemultumiti ai politicii romanesti

Pe de alta parte, el i-a criticat pe Cristian Preda si pe Teodor Baconschi pentru ca l-au atacat pe presedintele PDL, Vasile Blaga, pentru vizita in China.

"Am vazut tot ieri sau cand au fost alti doi mari nemultumiti ai politicii romanesti, care il criticau pe domnul presedinte Blaga pentru deplasarea in China, domnul Preda si domnul Baconschi.

Raspunsul meu este clar ca este pur si simplu o jignire profunda la adresa Chinei. Sa acuzi China, una din cele mai mari puteri mondiale si o tara care se deschide catre civilizatie, numai pentru a-ti arata frustarea imensa in interiorul partidului tau, mi se pare o chestiune care iese din sfera normalului.

Sa ataci tu presedintele unui partid pentru o declaratie de curtoazie si corecta din punct de vedere protocolar pe care a facut-o si Boc acum trei ani cand eram impreuna, numai de dragul de a mai iesi in spatiu, cu asemenea iesiri nu numai ca se descalifica, pentru ca in fata partidului ei s-au descalificat demult, dar jignesc si tari importante, desi unul se lauda ca e mare diplomat", a afirmat vicepresedintele PDL.

PDL, atacat si din interior, si din exterior

El a spus ca de trei luni PDL este criticat din interior si din exterior si ca sunt persoane care doresc desfiintarea partidului.

"Nu se poate ca de trei luni sa fim atacati de la presedintele Romaniei, de la tot ce inseamna o putere parlamentara, de la tot ce inseamna presa platita si de la tot ce inseamna colegi din interior si noi totusi sa rezistam, sa ne facem treaba, sa avem 18 la suta.

Nu inteleg acesti domni ca nu pot sa desfiinteze Partidul Democrat Liberal? Asta si-a propus-o si Nastase in 2001, 2002, 2003, sa-l destructureze si n-a reusit, am castigat alegerile, asa le vom castiga si in 2014 si 2016.

Mesajul meu este sa ne lase in pace, sa-si vada de constructiile pe care le au, sa nu mai cante prohodul PDL", a afirmat Cezar Preda.

In ceea ce priveste relatia cu presedintele Traian Basescu, Cezar Preda a spus ca de fiecare data presedintele a intrerupt legaturile cu PDL, si nu invers.

Intrebat daca vede PDL alaturi de Miscarea Populata intr-o coalitie de dreapta, vicepresedintele PDL a raspuns: "Noi am fost odata intr-o coalitie cu generali fara armata, a doua oara nu se va mai intampla chestiunea asta. In jurul PDL vom reconstrui dreapta, e una din prioritatile noastre pentru 2014 si 2016".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cezar Preda europarlamentari PDL, #Cezar Preda Blaga China , #PDL