Cezar Preda: Daca Blaga castiga sefia PD-L, candidez pentru secretar general

Joi, 05 Mai 2011, ora 18:49
982 citiri
Cezar Preda: Daca Blaga castiga sefia PD-L, candidez pentru secretar general

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat joi, la Targu Mures, ca daca Vasile Blaga va castiga sefia PD-L, atunci va candida pentru functia de secretar general al partidului, iar in caz contrar se va retrage din conducere si va lasa echipa castigatoare sa-si asume responsabilitatea.

"Vasile Blaga mi-a solicitat, ca si coleg si prieten, sa candidez la functia de secretar general. E un tandem care nu poate sa apara peste noapte, o e intelegere foarte buna. Daca Vasile Blaga va castiga, voi candida la functia de secretar general si sper sa castig si eu (...) (...) Daca nu, ma voi retrage si voi ajuta PD-L din pozitia de presedinte al organizatiei Buzau, unde trebuie sa castig alegerile. Las echipa care castiga sa-si asume responsabilitatea", a spus Preda.

Democrat-liberalul si-a exprimat increderea ca Blaga va castiga competitia. "Cred ca va castiga Vasile Blaga, pentru ca e mai bun, de asa ceva are nevoie partidul acum, de o rupere de ritm, de a iesi din aceasta stare de mut, surd si orb", a afirmat liderul PD-L.

Cezar Preda acuza nesimtirea atacurilor din tabara Boc - Interviu Ziare.com

El a adaugat ca, impreuna cu Vasile Blaga, au fost in campanie in 32 de organizatii ale PD-L si ca i s-a parut "ca toate il sustin pe Vasile Blaga", insa a admis ca socoteala din targ nu se potriveste neaparat cu cea de acasa. Preda a acuzat faptul ca lupta interna este "inegala", acuzand tabara lui Emil Boc ca "se duce cu banii Guvernului in teritoriu".

"Parca mandria si onoarea e mai mare sa intri in batalie cand stii ca toti ceilalti se fac luntre- punte pentru a nu pierde puterea(...) Si cred ca Blaga va castiga. E prea iubit in teritoriu sa nu castige", a conchis Preda.

Vicepresedintii PD-L Ioan Oltean si Cezar Preda candideaza pentru postul de secretar general al PD-L.

"Mi-am depus deja candidatura pentru functia de secretar general al PD-L, intr-o competitie politica ce se dovedeste extrem de interesanta si de competitiva in acelasi timp", a declarat Oltean, la RFI. Oltean face parte din echipa care il sustine pe Emil Boc.

De asemenea, potrivit unor surse din partid, din partea sustinatorilor lui Blaga, pentru postul de secretar general va candida Cezar Preda.

Citeste si:
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN...
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a propus în Biroul Permanent Național o rezoluție simplă prin care să se respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare. Propunerea a...
Sursa: rNews