Cezar Preda: Daca Blaga era ales anul trecut, PDL nu ajungea aici

Luni, 02 Iulie 2012, ora 14:01
1273 citiri
Cezar Preda: Daca Blaga era ales anul trecut, PDL nu ajungea aici

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda este de parere ca, daca Vasile Blaga ar fi fost presedintele partidului inca din 2011, PDL nu ar fi ajuns in situatia din prezent.

Intrebat daca Vasile Blaga ar putea fi premierul PDL, Cezar Preda crede ca Blaga este "un bun presedinte de partid".

"Nu vreau sa ma intorc, dar pot sa amintesc, pentru ca este datoria morala a mea si pentru partidul meu, sa spun ca puteam sa facem acest lucru de un an de zile si n-ajungeam aici, Partidul Democrat Liberal. Trebuia sa fi facut acest lucru, pe care militantii il voiau si anul trecut, atunci, dar l-am facut acum", a spus prim-vicepresedintele PDL, pentru RFI Romania.

Cezar Preda crede ca, dupa Congresul extraordinar al PDL din 30 iunie, "in primul rand, se schimba atitudinea Partidului Democrat Liberal si se repozitioneaza ca partid in ceea ce priveste Opozitia in Romania".

PDL - replica puternica a Opozitiei in fata USL

"PSD si PNL au alergat cam singuri in ultima luna, creandu-si teme mai mult sau mai putin interesante pentru romani, dar neprimind ceea ce trebuie sa primeasca un partid la putere sau o coalitie la putere si anume replica Opozitiei si replica puternica a Opozitiei.

De astazi, PDL se inscrie in logica partidelor puternice de opozitie, in logica actiunilor partidelor de opozitie si eu cred ca o s-o facem foarte bine", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Acesta precizeaza ca este prematur de discutat despre un eventual Guvern PDL "din umbra", despre candidatul la postul de prim-ministru al partidului sau candidatul la presedintie.

"Cred ca acest lucru se va intampla dupa ce vom coagula intregul spectru de centru-dreapta din Romania si acest lucru se va realiza la inceputul toamnei", crede Cezar Preda, care Cezar Preda nu exclude o colaborare individuala cu unii membri ai Partidului National Liberal.

"PNL si-a pierdut n-as spune identitatea, dar si-a pierdut forta de partid de dreapta, pentru ca a intrat sub Partidul Social Democrat si daca urmariti actiunile USL, veti vedea ca toate actiunile sunt de stanga, sunt preponderent cu caracter socialist. Eu nu exclud individual oameni din PNL, dar ca si partid, ei sunt intr-o coalitie si eu cred ca vor pastra aceasta alianta la parlamentare", spune prim-vicepresedintele democrat-liberal.

Nu in ultimul rand, acesta a enumerat cateva formatiuni care ar putea intra in viitorul pol de dreapta.

"Ma refer la partidele mici de dreapta, de centru-dreapta, fie ca se numeste PNTCD, eventual Partidul Ecologist, ma gandesc la platformele acestea civice de centru-dreapta, la tot ceea ce inseamna societate care are preocupari politice in centru-dreapta si de ce nu, la partidul care s-a infiintat saptamana trecuta, Noua Republica si sa vedem si constructia domnului Ungureanu", a conchis Cezar Preda.

Citeste mai multe despre Cezar Preda: Daca Blaga era ales anul trecut, PDL nu ajungea aici, pe RFI Romania

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...