Cezar Preda: Daca schimbi calul, vezi cum poate sa mearga diligenta

Marti, 10 Mai 2011, ora 12:38
1259 citiri
Cezar Preda: Daca schimbi calul, vezi cum poate sa mearga diligenta

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda considera ca Emil Boc "e inca premier datorita echipei lui Blaga" si anunta ca nu va mai candida la postul de secretar general, daca Vasile Blaga pierde cursa pentru sefia partidului.

Cezar Preda a mai declarat la RFI ca in PD-L competitia este reala, nu o "mimare".

"Sunt trei motiuni. Este o competitie reala, nu este asa, o mimare de competitie. Functia de secretar general nu este o simpla optiune personala. Aici este un gentleman agreement cu cel care candideaza la presedintie, care isi doreste ca mana dreapta un om cu care lucreaza.

Daca nu castiga Vasile Blaga, eu imi voi retrage candidatura de la secretar general, pentru ca in general, in toate partidele secretarul general este mana dreapta a presedintelui", afirma vicepresedintele PD-L.

"Partidul Democrat Liberal cand intra in competitie, pai intra in competitie interna, nu face blaturi. Daca noi am dat drumul unei competitii in interior, pai jucam, nu stam sa mimam o disputa. Avem dispute, ele au si excese, ele vor fi trecute pana la urma sub pagina istoriei politice", continua Preda.

Intrebat daca se asteapta la o crestere in sondaje a PD-L dupa Conventia Nationala din acest weekend, Cezar Preda a raspuns: "Ma astept. Eu nu sunt adeptul acelei teorii care spune "domnule, dar ce, Blaga n-a fost in echipa? si n-are mai mult decat Boc". Nu conteaza.

La o diligenta cand pui caii, calul din fata trage, restul merg cum le dicteaza calul din fata. Schimbi calul si vezi cum poate sa mearga diligenta! Daca faci o schimbare pe care o asteapta partidul sau societatea, cresterea e inevitabila! Eu simt ca ne trebuie o schimbare, fara sa avem ceva personal de reprosat premierului Emil Boc.

Din punctul meu de vedere e un tip corect si cinstit, dar vin momente cand te gandesti ca ar trebui sa faci o schimbare".

Citeste mai multe despre Preda: Daca schimbi calul, vezi cum poate sa mearga diligenta! pe RFI.

#alegeri PDL Blaga Boc, #Cezar Preda alegeri PDL, #presedinte PDL Boc Blaga , #PDL