Cezar Preda, despre problema USL Buzau: Cariera lui Mocanu, inchisa

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 16:23
2777 citiri
Cezar Preda, despre problema USL Buzau: Cariera lui Mocanu, inchisa

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a comentat, pentru Ziare.com, situatia de la Buzau, unde USL nu-si va sustine propriul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, pentru un nou mandat, aratandu-se totodata de parere ca planurile USL sunt in zadar, pentru ca sunt sanse mari sa se faca reorganizarea teritoriala.

"Partidul Social Democrat i-a inchis cariera politica domnului Mocanu. Asta e rezultatul deciziilor de la centru, promisiunilor pe care le-a facut Crin Antonescu senatorului Bigiu. Decizia asta, din punctul meu de vedere, e favorabila Partidului Democrat Liberal pentru ca nu poti, in general, si mie mi se pare complet deplasat sa renunti la un presedinte in functie mai ales ca in sondaje ala e in fata ta. Dar e o decizie pe care noi o luam ca atare", ne-a declarat Cezar Preda.

Vezi cum si-a impartit USL candidatii pe judete

Intrebat despre o eventuala revenire a lui Mocanu in PDL, de unde a plecat chiar in 2008, inainte de alegeri, Preda n-a exclus o asemenea varianta.

"N-am avut nicio discutie cu domnia sa, asteptam si noi reactiile domniei sale. Noi avem o echipa foarte bine organizata, vom face o constructie politica sa castigam aici. E prematura o asemenea discutie. Sa nu uitam ca dansul a plecat singur din PDL, nu l-a dat nimeni afara", a mai spus Preda.

USL a decis, joi, sa nu-l sustina pe Victor Mocanu la o noua candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Buzau, desi acesta e cel mai bine plasat in sondajele de opinie. In locul sau va fi sustinut liberalul Cristi Bigiu. Renuntarea la sustinerea pentru Mocanu se poate explica prin faptul ca, in 2010, a spus ca Traian Basescu e singurul care are o viziune pentru Romania si ca are incredere in seful statului.

Reorganizarea schimba totul

Altadata un oponent al planului reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei, Cezar Preda spune ca acum il sustine, pentru ca avem suficient timp sa o facem si atunci planurile USL vor fi date peste cap.

"Eu cred ca toata aceasta zbatere e in van - Romania are timp, intr-un an de zile sa faca si reorganizarea teritoriala. Eu n-am fost adeptul, initial, la o chestiune facuta in doua saptamana, dar, intr-un an, Romania are tot timpul sa se reorganizeze. S-ar putea ca toata zbaterea asta sa fi fost in van", s-a mai aratat de parere Preda.

Intrebat cum va reusi PDL sa convinga UDMR, deputatul de Buzau a raspuns: "Prin discutii, prin ratiune, prin necesitate. Si UDMR e tot un partid romanesc. Si ei gandesc pentru Romania, pentru binele Romaniei, tara in care locuim cu totii. Nu sunt discutii care nu pot ajunge la o convergenta".

Preda a aratat si faptul ca e dispus sa candideze la presedintia Consiliului Judetean Buzau sau la Primaria Buzau, daca partidul i-o va cere.

"Exact ce-mi cere partidul, asta o sa fac, asa cum am facut intotdeauna. N-am sa ma dau la o parte de la nicio sarcina pe care mi-o traseaza partidul. Unde imi spune partidul sa ma duc, acolo ma voi duce.

Deputatul de Buzau s-a aratat optimist in legatura cu alegerile, chiar daca USL pretinde ca are 60%, spunand ca PDL si aliatii sai vor obtine majoritatea.

"Am vazut si aseara cum au prezentat graficele. Vorbeau non stop despre votul politic. Au spus si Ponta si Antonescu - votul politic e una, votul pe oameni poate sa schimbe acest lucru. E o chestiune de logica, in Romania anului 2012 nu se mai voteaza sigle sau culori, se voteaza oameni. Este o debalansare totala a majoritatii, iar PDL va castiga alegerile impreuna cu aliatii", a incheiat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cezar Preda USL Buzau, #Cezar Preda Mocanu cariera, #USL incheiere cariera Mocanu , #PDL