Cezar Preda: Gestul lui Ponta de a rupe scrisoarea Presedintiei, invitatie la anarhie

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 14:59
1674 citiri
Cezar Preda: Gestul lui Ponta de a rupe scrisoarea Presedintiei, invitatie la anarhie
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, luni, ca in opinia sa congresele celor trei partide din USL au fost "un esec total, de un politicianism antieuropean fara precedent", si ca reuniunea USL s-a rezumat la prezentarea "ca trofeu de vanatoare a lui Frunzaverde".

"Toata intalnirea cu oameni adusi din toata tara s-a rezumat la prezentarea ca trofee de vanatoare a lui Frunzaverde si a altor doi-trei politicieni fugiti si la ruperea scrisorii Presedintiei in vazul nostru al tuturor si mai ales al cancelariilor occidentale", a aratat Cezar Preda.

In opinia sa, discursul lui Crin Antonescu "antieuropean", precum si "batjocorirea institutiilor nationale dau un mesaj clar Europei si nu numai ca nu sunt parteneri de dialog".

"Liderii USL transmit pe de o parte Europei ca nu au nevoie de sfaturile si sprijinul ei, iar romanilor, prin ruperea scrisorii, ca pot face si ei acelasi lucru cu orice insemn oficial al institutiilor statului, fie ca este vorba de o hotarare judecatoreasca, fie ca e vorba de citatii, de amenzi sau petitii. Aceasta inseamna invitatie la anarhie. Nu pot fi viitorul Romaniei", a mai spus Cezar Preda despre partidele din USL.

Seful statului cere liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale. Presedintele Traian Basescu a trimis vineri, cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in deschiderea Congresului de la Romexpo, ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand de altfel scrisoarea de la seful statului in fata delegatilor la congres.

#Cezar Preda Ponta rupt scrisoare Basescu, #Cezar preda congrese USL, #Cezar Preda Antonescu antieuropean , #PDL