Cezar Preda: Guvernul Ponta amesteca merele cu perele si transmite CCR mai multe liste

Vineri, 17 August 2012, ora 15:00
3897 citiri
Cezar Preda: Guvernul Ponta amesteca merele cu perele si transmite CCR mai multe liste
Foto: Arhiva

Cezar Preda a declarat vineri ca Guvernul Ponta refuza sa trimita listele cu numarul alegatorilor CCR pentru ca se pregateste sa amestece "merele cu perele" si sa dea "mai multe cifre" Curtii ca sa ii lase pe judecatori "tot intr-o stare de incertitudine".

"Acest subiect cu numarul alegatorilor din Romania a fost adus astazi (vineri n.red.) in fata dumneavoastra si a opiniei publice pentru ca USL, domnul prim-ministru Ponta si ministrul delegat al Administratiei pregatesc sa dea mai multe cifre Curtii Constitutionale pentru a-i lasa tot intr-o stare de incertitudine.

Astazi, va anuntam public si anuntam cetatenii Romaniei, ca aceasta este intentia domniilor lor. Listele sunt, numarul alegatorilor este, va vom preda documentele, sa faca acest lucru cat mai rapid", a spus el.

"Daca vor face exact ce noi preconizam astazi (vineri - n.red.) inseamna ca aceasta le e intentia sa tina Romania intr-o stare de anormalitate. Vor sa mestece merele cu perele, sa dea oameni care sunt plecati si nu sunt plecati. Pur si simplu sa induca in eroare sau creeze o stare de confuzie la judecatorii CCR. Aceste date le avem din interiorul MAI", a completat prim-vicepresedintele PDL.

Canacheu: MAI detine datele care ar trebui sa fie transmise CCR

Totodata democrat-liberalul Costica Canacheu a prezentat mai multe cifre care arata ca MAI detine datele care ar trebui sa fie transmise CCR.

"Am sa fac o comunicare in legatura cu un raspuns primit de la MAI, de la Comisia pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala de la Camera Deputatilor. In temeiul regulamentar in calitate de presedinte al acestei comisii am adresat o solicitare de informare si de transmitere a unor documente in copie originala certificata la sediul Comisiei. Am adresat aceasta solicitare Directiei pentru Evidenta Populatiei de la MAI si Directiei Pasapoarte de la MAI", a sustinut el.

Vicepresedintele PDL a mentionat ca PDL a cerut "celor doua institutii in baza atributiilor legale pe care le au sa ne transmita in copie certificata corespondenta si datele pe care le-au circulat in perioada de dinaintea organizarii referendumului si de desfasurare a evenimentului".

"Avem situatia exacta, in 9 iulie Directia de Evidenta a Persoanelor Administrarea Bazelor de Date trimite o adresa BEC, doamnei judecator Gabriela Elena Bogasiu cu numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente si posesorii de carte de identitate la date de 09.07.2012", a completat vicepresedintele PDL.

Canacheu a precizat ca BEC a primit o adresa in care se arata ca numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale este de 18.292.514.

"Urmare a procesului de actualizare a listelor (...) in 27 iulie Directia de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date trimite o adresa doamnei presedinte judecator Gabriela Elena Bogasiu in care face ultimele modificari si anunta situatia statistica la nivel national prin repartizarea pe judete si sectii de votare a celor 18.292.514 alegatori inscrisi in copiile listelor electorale permanente destinate desfasurarii referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei. Situatie actualizata conform celor expuse anterior", a punctat pedelistul.

"Totodata am cerut in adresa noastra, a mea de la Comisie sa avem o situatie de la 1 ianuarie 2012 pana la 15.07.2012 a principalelor categorii de cetateni cu drept de vot care sunt inscrisi in listele electorale. Informatii statistice privind modificarile intervenite in structura populatiei Romaniei cu varste de peste 18 ani in intervalul 01.01.2012 - 15.07.2012. 14.954 de persoane au dobandit cetatenie romana, 36.082 persoane si-au stabilit domiciliul in strainatate, 164.039 persoane au decedat, 142.593 de persoane au implinit varsta de 18 ani. Totodata se face aici mentiunea ca persoanele care si-au stabilit domiciliul in strainatate sunt evidentiate la Directia Generala Pasapoarte", a punctat Canacheu.

El a mai spus ca aceste date au fost comunicate institutiilor cu atributii in domeniul organizarii referendumului si "ramane o necunoscuta" de ce guvernul nu le-a transmis CCR.

"Datele rezultate ca urmare a acestor procesari au fost comunicate institutiilor cu atributii in domeniul organizarii si desfasurarii referendumului. Ramane o necunoscuta de ce guvernul nu transmite aceste date CCR. Nu exista decat un raspuns: intentia guvernului Ponta este de a amana finalizarea conform legii si procedurilor acestui referendum si de a sustine in mod ilegal si ilegitim prezenta presedintelui interimar Antonescu la Cotroceni", a conchis Costica Canacheu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Preda liste CCR Ponta, #Guvern alegatori referendum CCR, #Preda guvern referendum demitere, #CCR decizie referendum Basescu , #PDL