Cezar Preda: Incompetentii si coruptii sa plece din PD-L si din Guvern

Joi, 20 Mai 2010, ora 21:42
5450 citiri
Cezar Preda: Incompetentii si coruptii sa plece din PD-L si din Guvern

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, a socat joi din nou prin declaratiile sale, sustinand ca acei democrat-liberali care sunt fie corupti, fie incompetenti, trebuie sa plece. Mai mult, liderul PD-L spune ca se gandeste in fiecare zi la remanierea Guvernului, insa nu e treaba lui, ci a premierului Emil Boc.

"Nu este in atributul meu remanierea, ci in atributul prim-ministrului. Eu ma gandesc in fiecare zi la remaniere. Cu mintea mea, poate nu e o minte care vede global asa de bine cum vad altii, dar mintea mea spune ca in fiecare zi trebuie sa remaniem pe cate unul caruia noi ii spunem sa faca ceva, iar el se face ca ploua sau ca nu-l intereseaza ceva si ne explica noua ca nu se poate. Ma gandesc, dar nu e treaba mea, ci a premierului", a declarat Cezar Preda, intr-o conferinta de presa la Buzau, potrivit Mediafax.

Cat despre curatenia din PD-L, Preda a spus ca toti incompetentii si coruptii trebuie sa plece.

"PD-L e un partid solidar cu o echipa de guvernare, dar nu o sa acceptam niciodata sa se transfere asupra intregului partid eticheta de coruptie si incompetenta. Oricine e incompetent sau corupt in PD-L trebuie sa plece indiferent de functia ocupata. E o situatie destul de grea care priveste Partidul Democrat Liberal. Este inadmisibil si o mare jignire sa apari in ochii opiniei publice, a mass-media si cetatenilor Romaniei ca un partid corupt si incompetent.

PD-L este format din cateva sute de mii de membri, oameni cinstiti, responsabili. PD-L s-a lansat in lupta politica tocmai criticand coruptia generalizata a partidului stat, a PSD. Trebuie sa facem tot ce depinde de noi ca membri pentru ca aceasta anatema sa nu pice pe PD-L si sa eliminam imediat oamenii care aduc acestui partid imaginea jignitoare de partid corupt si incompetent", a spus deputatul de Buzau.

Increderea populatiei, testata la hypermarket

De asemnea, Cezar Preda a precizat ca partidul din care face parte si Guvernul trebuie sa recapete increderea oamenilor, acesta recomandandu-le ministrilor actuali sa iasa in hypermarket-uri, pentru a testa reactiile populatiei.

"Cuvantul cheie la ora actuala in Romania e increderea. Daca avem aceasta chestiune bine stabilita si increderea exista in ceva prezentat vom depasi. Cum se testeaza increderea? Nu se testeaza nici in Palatul Victoria, nici in Modrogan, nici in Parlmant.

Cand un ministru iese in asemenea conditii in hypermarket-uri, cu familia la cumparaturi, asa se testeaza increderea, vazand daca ii huiduieste lumea sau nu. si atunci vedem daca exista increderea popoulatiei", a mai spus Preda.

Legea lustratiei, adoptata mult prea tarziu, lustrabilii au terminat ce aveau de furat

Referitor la adoptarea de miercuri a Legii lustratiei, Preda spune ca aceasta a fost facuta mult prea tarziu, dupa ce cei care s-ar fi incadrat sub incidenta acestui act normativ au furat ce au avut de fuart.

"Ieri (miercuri, n.red.) s-a aprobat Legea lustratiei, tinuta la sertar de Bogdan Olteanu, ca asa-l rugase PSD intre anii 2007-2008. Noi am aprobat-o ieri. Mult prea tarziu. Lustrabilii au terminat de furat in tara asta si acum au acceptat sa devina lustrati. Nu mai are nicio importanta", a spus liderul PD-L.

Guvernul ar fi trebuit sa taie intai cheltuielile administratiilor

Cezar Preda a mai spus ca Guvernul ar fi trebuit, in primul rand, sa reduca cheltuielile administratiilor centrale si locale, de la cea mai mica primarie pana la cel mai mare minister, si abia dupa aceea, in cazul unui esec, sa diminueze veniturile populatiei.

"Nu poti sa treci la etapa a doua, cine face acest lucru nu reuseste, moare a doua zi, daca acest Guvern trece la etapa a doua fara sa spuna cetatenilor ca a facut etapa intai nu poate sa reuseasca", a declarat Cezar Preda.

Liderul democrat-liberal a precizat ca Guvernul trebuie sa ia masuri clare de redresare economica a tarii, insa pentru inceput ar trebui sa fie vizati de aceste decizii angajatii din ministere care ar avea salarii de sute de milioane de lei vechi.

Totodata, Cezar Preda a precizat ca trebuie reduse convorbirile telefonice, deplasarile, iar parcul auto trebuie sa fie injumatatit, aceste masuri trebuind sa-i vizeze pe consilierii ministrilor si pe cei care au ajuns in consiliile de administratie ale diverselor agentii, prin mijloace dubioase.

"In ceea ce priveste masurile care se impun a fi luate acum de Romania pentru ca statul sa functioneze acum si mai tarziu, eu cred ca nu mai exista niciun dubiu pentru niciun segment al populatiei si al partidelor. Trebuie luate masuri ferme. (...) Daca nu era Fondul sa ne imprumute noi muream? Eu stiu ca in fiecare familie inainte sa-ti ia banca imobilul in care stai te intalnesti cu familia si iei masurile care se pot lua pentru a salva casa.

N-am auzit ca se elimina telefoanele mobile cate doua din fiecare buzunar al fiecarui om pus acolo, ca se reduce parcul de masini cu 50 - 80% pentru ca nu se justifica, n-am auzit ca se micsoreaza agentiile pana la 50-60 ca sa putem sa fructificam logistica ce nu mai e necesara. N-am auzit ca s-a taiat in carne vie asupra marilor beneficiari ai banului statului", a spus Preda.

Consilierii ministrilor, smecherii care cheltuiesc la greu fara sa-i cunoasca nimeni

De asemenea, vicepresedintele PDL i-a criticat dur pe consilierii ministrilor precizand ca incaseaza nefondat salarii foarte mari, in timp ce ei ar trebui sa fie vizati de masurile anuntate de Guvern.

"Consilierii ministrilor pe care-i vedem la TV afisati in fiecare seara, plini de bani din indemnizatiile pe care le primesc n-au probleme sa se duca cu sotia la film, cu copilul la restaurant sau in supermarket-uri. Lumea nu-i huduie, nu-i intreaba nimic pentru ca nu-i cunoaste. Dar ei au acces la resursele la care nu au acces, de exemplu, primarii PD-L ori parlamentarii PD-L, pentru a face treaba in teritoriu. (...)

Stiu ca in ministere se cheltuieste la greu de catre smecheri pe care nu-i cunoaste lumea, care au ajuns acolo in responsabilitea cuiva si care rad de noi cand iau sute de milioane pe luna si ne spun noua parlamentarilor voi nu trebuie sa va mai luati nici salariul", a afirmat Cezar Preda.

Deputatul de Buzau a adaugat ca "toti acesti smecheri trebuie sa fie rasi", iar reducerile de cheltuieli sa se faca de la primariile comunelor pana la "ministerul mamut", cel al Finantelor. Preda a adaugat ca ordinea masurilor luate de Guvern trebuie sa fie cu totul alta decat cea anuntata acum de reprezentantii Executivului.

"Aceste masuri trebuie luate, cel mai important e sa vedem cum se pleaca cu increderea cetatenilor. Asta e problema noastra, ne balbaim, nu stim sa facem asta. Eu vad niste etape logice ca sa ajung in etapa a doua sau a treia. Noi nu am vorbit de etapa intai. E reducerea drastica a cheltuielilor pe care le fac, dupa asta, daca nu-mi ajunge sa ma redresez umblu la veniturile celor care trebuie sa ma ajute, apoi la taxe si impozite.

Astea sunt etapele in logica fireasca, iar cetateanul trebuie sa vada exact ca se parcurg toti pasii. Ce ma deranjeaza foarte mult e ca vorbim de etapa a doua si a treia, nu vorbim de acest mare segment care inseamna reducerea cheltuielilor de la administratia locala, pana la Guvern, si la prim-ministru si Parlament", a mai spus Cezar Preda.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Cezar Preda atac PDL, #Cezar Preda remaniere guvern, #incompetenti corupti PDL Guvern , #PDL
Comentarii
Poza wert
wert
rank 5
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2
Toate partidele, fara putintza de tagada, au un nucleu de oameni cinstiti.