Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:14
3480 citiri
Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL
Foto: Arhiva

Intentia fostului premier, Mihai Razvan Ungureanu, de a face o platforma de centru-dreapta "nu ajuta cu nimic" PDL, este o "imixtiune, o bulversare a partidului", spune deputatul PDL, Cezar Preda.

Acesta a declarat, la RFI Romania, ca partidul "va trebui sa se regrupeze rapid in iunie-iulie". Preda afirma ca democrat-liberalii isi dau "in fiecare zi cu stangu-n dreptul". Din 2005, PDL s-a umflat "ca o gogoasa", primind "toti neica-nimeni, toti incompetentii, toti neputinciosii", care acum "au fugit ca pasarile", spune el.

Cezar Preda crede ca initiativa lui Mihai Razvan Ungureanu de a infiinta o asociatie prin care sa regrupeze fortele de dreapta nu ajuta cu nimic PDL.

"Eu sunt cu ghilimelele de rigoare prea batran in politica sa nu-mi dau seama ca aceasta decizie a lui Mihai Razvan Ungureanu nu ne ajuta cu nimic pe noi acum, PDL si nici dreapta. Noi suntem in alegeri locale, suntem canalizati pe ceea ce inseamna explicarea guvernarii pentru a reusi sa ne pastram baza partidului in autoritatile locale", spune deputatul PDL.

In opinia lui Cezar Preda, este vorba de o "bulversare" a PDL: "Aceasta pana la urma imixtiune sau bulversare a partidului meu prin constructii de dreapta, paralele cu dreapta sau centru-dreapta, pe care o reprezinta partidul meu nu ajuta, nu limpezeste".

Cezar Preda apreciaza ca Ungureanu "este un om deosebit".

"L-am sustinut ca prim-ministru, construieste o initiativa civica. Nu vad ce se poate face la ora actuala sa coalizezi dreapta prin alte chestiuni decat prin partidele care sunt de dreapta, care trebuie sa uneasca sau trebuie sa aduca oameni noi", afirma deputatul democrat-liberal.

"E ca principiul viermelui de matase, fluturelui de matase: eu fac ceva nou cu oameni vechi sau las ceva vechi cu oameni noi. Nu ne decidem ce vrem. PDL a ratat in mai 2011 schimbarea profunda in ceea ce priveste denumirea partidului, imprimarea unui nou parcurs, am ales la Conventie sa ramanem la fel cum am fost si iata, am pierdut si guvernarea in 2012. Acum, colegii mei nu prea mai aduc in discutie eroarea mare, majora facuta la Congres! Dar asta este! Suntem intr-o faza in care PDL trebuie sa-si regaseasca cadenta", continua parlamentarul.

Citeste mai multe despre Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL pe RFI Romania.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Începutul anului 2024 a fost marcat de noi taxe și impozite, chiar dacă este an electoral. Bugetul de stat trebuie să suporte cheltuieli care presupun și asumarea unor reforme asumate, dar și...
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Au mai rămas 100 de zile până la alegerile locale, iar cursa pentru Primăria Capitalei pare în continuare incertă. Gabriela Firea a anunțat că PSD București a votat pentru desemnarea ei...
#Cezar Preda bulversare PDL, #Cezar Preda initiativa MRU, #Ungureanu platforma dreapta , #PDL