Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 11:14
3455 citiri
Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL
Foto: Arhiva

Intentia fostului premier, Mihai Razvan Ungureanu, de a face o platforma de centru-dreapta "nu ajuta cu nimic" PDL, este o "imixtiune, o bulversare a partidului", spune deputatul PDL, Cezar Preda.

Acesta a declarat, la RFI Romania, ca partidul "va trebui sa se regrupeze rapid in iunie-iulie". Preda afirma ca democrat-liberalii isi dau "in fiecare zi cu stangu-n dreptul". Din 2005, PDL s-a umflat "ca o gogoasa", primind "toti neica-nimeni, toti incompetentii, toti neputinciosii", care acum "au fugit ca pasarile", spune el.

Cezar Preda crede ca initiativa lui Mihai Razvan Ungureanu de a infiinta o asociatie prin care sa regrupeze fortele de dreapta nu ajuta cu nimic PDL.

"Eu sunt cu ghilimelele de rigoare prea batran in politica sa nu-mi dau seama ca aceasta decizie a lui Mihai Razvan Ungureanu nu ne ajuta cu nimic pe noi acum, PDL si nici dreapta. Noi suntem in alegeri locale, suntem canalizati pe ceea ce inseamna explicarea guvernarii pentru a reusi sa ne pastram baza partidului in autoritatile locale", spune deputatul PDL.

In opinia lui Cezar Preda, este vorba de o "bulversare" a PDL: "Aceasta pana la urma imixtiune sau bulversare a partidului meu prin constructii de dreapta, paralele cu dreapta sau centru-dreapta, pe care o reprezinta partidul meu nu ajuta, nu limpezeste".

Cezar Preda apreciaza ca Ungureanu "este un om deosebit".

"L-am sustinut ca prim-ministru, construieste o initiativa civica. Nu vad ce se poate face la ora actuala sa coalizezi dreapta prin alte chestiuni decat prin partidele care sunt de dreapta, care trebuie sa uneasca sau trebuie sa aduca oameni noi", afirma deputatul democrat-liberal.

"E ca principiul viermelui de matase, fluturelui de matase: eu fac ceva nou cu oameni vechi sau las ceva vechi cu oameni noi. Nu ne decidem ce vrem. PDL a ratat in mai 2011 schimbarea profunda in ceea ce priveste denumirea partidului, imprimarea unui nou parcurs, am ales la Conventie sa ramanem la fel cum am fost si iata, am pierdut si guvernarea in 2012. Acum, colegii mei nu prea mai aduc in discutie eroarea mare, majora facuta la Congres! Dar asta este! Suntem intr-o faza in care PDL trebuie sa-si regaseasca cadenta", continua parlamentarul.

Citeste mai multe despre Cezar Preda: Initiativa lui Ungureanu este o imixtiune, o bulversare a PDL pe RFI Romania.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Cezar Preda bulversare PDL, #Cezar Preda initiativa MRU, #Ungureanu platforma dreapta , #PDL