Cezar Preda ironizeaza demisiile USL: Vedeti-va de treaba!

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 16:12
2802 citiri
Cezar Preda ironizeaza demisiile USL: Vedeti-va de treaba!

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat ca parlamentarii PSD, PNL si PC nu-si vor da demisiile din Parlament, asa cum ameninta liderii lor si ca sunt intr-o situatie politica fara iesire pe aceasta chestiune.

"Vedeti-va de treaba! Cand nu te pricepi la politica, poti sa intri in chestiuni dintr-astea si sa nu stii sa mai iesi. E o chestiune foarte urata, cand nu stii sa faci politica incepi o actiune politica importanta, nu are iesire si tu ramai blocat in ea", a spus Preda pentru Ziare.com.

Seful liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat, luni seara, disponibilitatea parlamentarilor liberali de a-si da demisia din Parlament, insa a precizat ca aceasta decizie va fi luata numai dupa consultarea cu colegii de alianta din USL - PSD si PC. Mai multi dintre ei "si-au pus demisiile la dispozitia presedintelui PNL", ceea ce inseamna ca pleaca din Parlament doar daca pleaca toti parlamentarii USL.

Singurii care vor demisiona in orice conditii, inca de la 1 februarie, sunt Adriana Saftoiu si Ludovic Orban.

Mai multi liberali si-au scris demisiile din Parlament. Orban si Saftoiu pleaca sigur

"Dupa incheierea sedintei comune a camerelor, in urma pozitiei pe care Puterea a adoptat-o si de care am luat act, am avut o reuniune informala cu marea majoritate a colegilor parlamentari liberali. A fost o prima runda de discutii in legatura cu ce am constatat azi", a explicat Antonescu.

"Am vazut limpede ca avem o problema si doua solutii - a Puterii, sa o tinem asa ca si pana acum, si solutia Opozitiei, sa chemam din nou romanii la urne prin demisia premierului, presedintelui, Parlamentului, ca sa reconfirme noi personaje politce, autoritati, in care cea mai mare parte a romanilor sa aiba incredere, sa aiba legitimitate si sa poata conduce Romania in perioada urmatoare", a declarat liderul liberalilor.

Antonescu a anuntat: "Am vazut pozitia Puterii, si din ceea ce am discutat sunt mandatat sa comunic un consens in legatura cu dorinta parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament si a nu reveni decat prin votul romanilor".

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....