Cezar Preda: PDL anunta candidatul in colegiul lui Voiculescu, dupa ce Guvernul ia o decizie

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 21:41
1963 citiri
Cezar Preda: PDL anunta candidatul in colegiul lui Voiculescu, dupa ce Guvernul ia o decizie
Foto: stradadebuzau.ro

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca partidul va anunta un candidat in colegiul vacantat in urma demisiei senatorului Dan Voiculescu, iar democrat-liberalii iau in calcul sa sustina o modificare a Codului de procedura penala care sa stipuleze mentinerea completului de judecata atunci cand o persoana este trimisa in judecata si are un anumit statut.

"Nu am decis candidatul si nici nu puteam sa facem acest lucru. Balbele legate de ceea ce va sa fie decizia Guvernului in privinta colegiilor care se vacanteaza ne face sa stam in asteptare. Domnul premier a spus ca nu mai vrea sa faca alegeri acolo unde se vacanteaza pentru ca si asa sunt prea multi parlamentari. Nu stiu ce acoperire legala are, dar poate doreste sa modifice legea.

Cert este ca, in ziua in care se va hotari ca vor fi alegeri in colegiul din care domnul Voiculescu a plecat, PDL isi va fixa candidat. Avem resursa umana importanta in organizatia sectorului 4 si la nivel de partid, astfel incat sa avem un candidat bun", a spus Cezar Preda.

Intrebat daca ar trebui modificat Statutul parlamentarilor astfel incat in cazul demisiei unui deputat sau senator acelei persoane sa i se interzica o noua candidatura in cuprinsul aceleasi legislaturi si in acelasi colegiu, Preda a aratat ca "situatia senatorului Voiculescu este una atipica".

"Domnia sa nu actioneaza nici emotional, nici visceral, domnia sa actioneaza matematic dupa un plan bine stabilit. Deci, ce s-a intamplat cu senatorul Voiculescu era fixat si jalonat dinainte de a se intampla. Aici este vorba despre o decizie politica pe care PDL o ia in calcul. Aceea ca la modificarea Codului de procedura penala, asa cum vad ca-si doreste USL sa o faca, sa fie stipulata mentinerea completului de judecata atunci cand esti trimis in judecata si ai un statut. Daca iti schimbi statutul sa nu-ti schimbi si instanta de judecata. Vom vedea, nu s-a luat o decizie.

In ceea ce priveste modificarile pe care dumneavoastra le preconizati, USL, nu uitati, are 70%. Va face ce modificari doreste. Din punctul nostru de vedere ceea ce a facut domnul Voiculescu este strigator la cer, nu atat pentru noi, cei din lumea politica, ce intelegem disperarea unui politician de a-si pastra libertatea, cat pentru societatea civila care nu intelege de ce te prevalezi de atatea chichite ca sa eviti judecata. Dar tot romanii au o vorba veche care spune ca orice ai face de ce ti-e frica nu scapi", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cezar Preda candidat Voiculescu, #Cezar Preda alegeri Voiculescu, #Cezar Preda demisie Voiculescu , #PDL