Cezar Preda: Premierul Ungureanu nu ar trebui cooptat in PDL

Luni, 20 Februarie 2012, ora 13:10
1681 citiri
Cezar Preda: Premierul Ungureanu nu ar trebui cooptat in PDL
Foto: Arhiva

Liderii consacrati ai PDL nu trebuie sa stea "la cutie, asteptand sa pice zoaiele pe ei", ci trebuie sa iasa in public si sa explice deciziile luate de Guvern.

Schimbarea Executivului nu este suficienta, nu e "cartea castigatoare", dar este un pas. Ar fi o "greseala" daca premierul Ungureanu ar fi cooptat in PDL. Declaratiile au fost facute la RFI Romania de catre deputatul PDL, Cezar Preda.

In opinia acestuia, "noul Cabinet este pana la urma un Cabinet la cerere, este solutia adoptata de Coalitie in contextul acelui protest parlamentar, acelei situatii de nemultumire, acelor imagini create sablon pe Guvernul vechi. (...) Noul Guvern a reusit sa mai linisteasca apele".

Cezar Preda spune ca a fost mirat cand a aflat ca vor fi schimbati toti ministrii PDL din vechiul Guvern. "Am fost putin mirat de faptul ca a trebuit sa schimbam intreaga echipa. Erau acolo cativa ministri foarte performanti si chiar m-a mirat. Hai sa dau un singur exemplu: ministrul Transporturilor. Dar am inteles ca a fost o decizie de solidaritate, care trebuie sa priveasca in ansamblu politicile urmatoare ale partidului", precizeaza deputatul PDL.

Intrebat daca schimbarea Guvernului este cartea castigatoare pentru PDL, Cezar Preda a raspuns: "Schimbarea Guvernului nu e cartea castigatoare, este un pas, un pas gandit, dupa cum ati aflat, cu mult timp inainte de februarie, un pas care era absolut necesar, pe o uzura foarte mare a premierului, dar e unul din pasi, nu ajunge. E necesar, dar nu e suficient. E departe de a fi suficient in a se constitui o miscare castigatoare, e mult de munca".

Ce trebuie sa faca PDL? "In primul rand, trebuie sa iesim toti liderii consacrati ai partidului, sa explicam ca ceea ce am facut am facut bine si ca ce trebuie facut vom face. Asta trebuie facut, cu curaj si nu stat la cutie, asteptand sa pice zoaiele pe noi, pentru ca nu avem de ce sa ne fie rusine. Va trebui mult mai aplicat acest mesaj si nu lasat mesajul la intamplare, la latitudinea analizei media sau oricui care chipurile se pricepe. Nu, trebuie sa iesi, sa spui ce-ai facut si rezultatele vor veni", crede Cezar Preda.

Intrebat daca ar trebui ca premierul Mihai Razvan Ungureanu sa fie cooptat in PDL, Cezar Preda a raspuns ca deocamdata nu. "Astea nu-s decizii care se iau printr-o consultare a maselor partidelor. Astea-s decizii in plic, care se iau de un grup foarte restrans. N-am auzit de asemenea discutii, dar daca mi-ati cerut un punct de vedere, cred ca ar fi o greseala.

Deocamdata, Mihai Razvan Ungureanu are tot ce-i trebuie sa poata fi privit ca un premier independent, in sensul bun al cuvantului. Nu sta la decizia partidului, nu sta in sensul de a i se impune oameni, decizii, e un partener viabil al presedintelui Romaniei. Deci de ce sa-i alteram, cu ghilimelele de rigoare, acum acest statut? Poate in timp, cand lucrurile se vor contopi in ceea ce priveste decizia partidului cu decizia Executivului, sa faca pasul acesta. Dar acum, nu e momentul, nu foloseste nimanui. Dar nu-i o decizie pe care s-o luam la congrese", afirma deputatul PDL.

Citeste mai multe despre Preda: Schimbarea Guvernului este departe de a fi suficienta pe RFI Romania.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cezar perda schimbate Guvern, #Cezar Preda Guvern Ungureanu , #PDL