Cezar Preda respinge ideea unei aliante a PDL cu PSD

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 23:17
864 citiri
Cezar Preda respinge ideea unei aliante a PDL cu PSD

Cezar Preda, presedintele PDL Buzau, respinge ideea lansata de Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, privind o eventuala alianta a PDL cu PSD.

"Domnul Lazaroiu, intrat in politica de foarte putin in timp confunda aceste analize, pina la urma inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred in ce spune domnul Lazaroiu, iar incompatibilitatea noastra cu PSD este majora.

Si asa in 2009 ne-au fortat anumiti lideri de la Bucuresti sa facem aceasta intelegere cu PSD. PDL in fibra lui nu agreeaza asa ceva. Nu vad in urmatoarea perioada o asemenea constructie, nu in urmatorii cinci ani", a declarat Cezar Preda, potrivit Mediafax.

Cristian Preda: Un guvern PDL-PSD ar fi un lucru rau, PNL se califica

Acesta a adaugat ca declaratiile sunt facute doar pentru a "slabi unitatea USL" si din motive "nerealiste".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declara la randul sau, miercuri, ca un eventual guvern PSD-PDL ar fi "rau", din perspectiva filosofiilor economice.

"Vad un efort la o guvernare de dreapta de a gasi niste solutii, pentru ca in continuare capitalismul sa ramana solutia de dezvoltare economica. Or aici mi se pare ca PDL si PNL se califica pentru a dezvolta un proiect comun", a declarat Cristian Preda, la RFI.

Sebastian Lazaroiu: Va veni la putere o mare coalitie intre stanga si dreapta

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca USL se va destrama in vara deoarece o sa coboare vertiginos sub 50% iar, in 2013, la guvernare va accede o "coalitie larga", formata din PDL, PSD si probabil UNPR.

Citeste si:
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Coaliţia de guvernare, care are marţi, 7 decembrie, la ora 15.00, o nouă şedinţă, va discuta din nou despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari. Potrivit unor surse politice,...
Marian Neacșu, fost condamnat penal, este noul secretar general al Guvernului la propunerea PSD
Marian Neacșu, fost condamnat penal, este noul secretar general al Guvernului la propunerea PSD
Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. Prin...