Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cezar Preda: Si premierul Ungureanu e responsabil de cataclismul din PDL

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 17:57
3612 citiri
Cezar Preda: Si premierul Ungureanu e responsabil de cataclismul din PDL
Foto: Arhiva

Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, ca premierul Ungureanu poarta o parte din responsabilitate pentru "cataclismul" declansat in PDL prin demisia lui Sorin Frunzaverde, dar cel mai vinovat este presedintele PDL, Emil Boc.

"Am vazut luni discutii cu primul-ministru al Romaniei care barbateste a iesit dintr-o sedinta aproape trantind usa. Vreau sa va spun ca pentru mine, ca lider PDL, nu este nicio onoare pentru cine scoate in presa asemenea chestiuni de genul 'Eu am fost un tip care n-am nicio treaba cu partidul si cu coalitia. Eu ies aproape trantind usa, ma duc cu doi, trei ministri care sunt independenti in spatiul public sa ma vada astfel incat sa zica lumea ca nu sunt numai primul-ministru al coalitiei, sunt primul-ministru al Romaniei, care sunt foarte atent la ce-mi spune PSD-ul, sunt foarte atent la ce-mi spune PNL-ul'.(...)

Orice discutie pe ceea ce inseamna repartizarea resurselor si catre primarii nostri, 1.160 de primari, nu trebuie dusa in registrul cadouri electorale si 'eu nu fac asa ceva', pentru ca aceasta nu este o pozitie serioasa si acceptabila. (...)Eu il fac si pe domnia sa responsabil la ceea ce se intampla in PDL in ultimele doua zile. Si aici este vorba de o maturitate politica de care nu ai voie sa nu dai dovada, nu ai voie sa te asezi pe o functie. O asemenea atitudine, o asemenea reactie a condus in spatiul pedelist romanesc, mai ales in zona celor 1.160 de primari, un cataclism", a declarat Cezar Preda intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

Intrebat daca, vazand ce s-a intamplat in ultimele zile, crede ca a fost o greseala desemnarea unui premier independent, Cezar Preda a raspuns ca Mihai Razvan Ungureanu este "un tip de toata isprava", dar imprevizibil.

"Nimeni nu poate sa prevada ce va face. Nici Traian Basescu cand l-a numit pe Calin Popescu Tariceanu nu putea sa prevada ce se va intampla. (...)

Eu nu i-am reprosat nimic lui Mihai Razvan Ungureanu si n-am ce sa-i reprosez, este un om care urmareste ca si independent doua, trei deziderate majore de echilibru macroeconomic. Vinovat este seful meu de partid, care n-a stiut in momentul cand a capacitat personal sa conduca Romania, nu a pus la punct anumite chestiuni pentru care el ca sef de partid le avea in mintea lui, in buzunarele lui obligatorii de facut ca pasi pentru ca partidul meu sa conteze in alegerile din 10 iunie si din noiembrie", a explicat Cezar Preda.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cezar Preda demisie Frunzaverde, #Cezar Preda vina Ungureanu demisii PDL, #Cezar Preda Boc demisie Frunzaverde , #PDL