Cezar Preda: Sunt multumit de activitatea Elenei Basescu

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 15:08
2135 citiri
Cezar Preda: Sunt multumit de activitatea Elenei Basescu
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, ca PDL isi propune sa obtina la alegerile europarlamentare numarul de mandate pe care le are in prezent si ca el personal este foarte multumit de activitatea lui Traian Ungureanu si a Elenei Basescu ca parlamentari europeni.

"PDL este interesat de toate alegerile, inclusiv de cele de duminica (locale partiale n.r.), pentru noi orizontul de timp mai 2014 este un orizont care ne permite noua sa intram cu cea mai buna formula de candidaturi.

Eu cred ca PDL are dreptul si are obligatia totodata sa ajute PPE in constructia unei Europe moderne, deci noi ne propunem sa luam cat mai multi parlamentari, ne-am fi dorit sa luam numarul pe care il avem acum si acesta cred ca trebuie sa hotarasca partidul, nu am hotarat inca in structuri, sau nu ne-am fixat un obiectiv cuantificat in numar de mandate sau de procente", a fost raspunsul lui la intrebarea daca PDL este pregatit pentru alegerile europarlamentare si cate mandate isi propun sa obtina.

Prim-vicepresedintele PDL a precizat ca luni se va incheia perioada in care democrat-liberalii pot sa depuna propunerile pentru criteriile candidatilor la alegerile europarlamentare. El a spus ca este foarte multumit de activitatea lui Traian Ungureanu si a Elenei Basescu ca parlamentari europeni.

"Iar in ceea ce priveste lista, luni se va incheia perioda in care s-au depus de organizatii, de catre membrii de partid de propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidati si vom discuta luni despre ceea ce inseamna modelul pentru candidatura.

Daca ma intrebati pe mine personal, dintre actualii europarlamentari, nu cunosc foarte bine ce au facut alti parlamentari europeni in provincie, avem cativa care cred ca presedintii de organizatii pot aprecia ce au facut acolo, eu va pot spune ca de la Bucuresti, pentru mine personal, foarte multumit sunt de ce a facut Traian Ungureanu, Elena Basescu in Moldova la alegerile care au fost. In rest nu am ce sa va spun, partidul va decide", a punctat Cezar Preda.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...