Cezar Preda, surprins de "indarjirea si patima" cu care l-a atacat Basescu

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 09:06
2895 citiri
Cezar Preda, surprins de "indarjirea si patima" cu care l-a atacat Basescu
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda considera ca presedintele Traian Basescu a dat dovada de lipsa de recunostinta cand l-a atacat "cu indirjire", amintindu-i acestuia ca a muncit alaturi de el ani intregi pentru a ajunge sef de stat.

De asemenea, Preda a explicat, intr-un interviu acordat cotidianului Puterea, de ce l-a ales pe Vasila Blaga si nu pe Emil Boc in competitia pentru sefia partidului.

Traian Basescu i-a atacat luni seara, pe adversarii lui Emil Boc la presedintia PD-L, fiind foarte dur cu Vasile Blaga, pe care l-a acuzat ca a furat startul alegerilor, dar si cu Cezar Preda, pe care l-a ironizat ca vrea sa ajunga secretar general al partidului, dar "nu a reusit sa castige alegerile la Buzau, ca primar".

Basescu, despre onestul Boc, naivii reformisti si Blaga cel lipsit de fair-play

In replica, Cezar Preda a afirmat ca l-a surprins "indarjirea si patima" cu care l-a atacat Basescu, un om alaturi de care a muncit pentru a ajunge presedinte. Cezar Preda a mai spus ca se astepta ca astfel de atacuri sa vina de la adversarii politici, nu de la seful statului.

"E dreptul meu ca membru de partid sa candidez la orice functie cred eu ca pot sa-i fac fata. Iar decizia de a candida la functia de secretar general nu este o decizie personala, e decizia echipei Blaga. (...) Cred ca presedintele s-a suparat pe faptul ca nu sunt de acord cu varianta de premier tehnocrat, in sensul ca nu un premier tehnocrat recredibilizeaza PD-L", a declarat vicepresedintele PD-L.

Totodata, el considera ca afirmatiile sale, potrivit carora un premier tehnnocrat "ar fi o jignire adusa romanilor" au starnit, de asemenea, furia presedintelui Traian Basescu.

Cezar Preda crede ca teoria unui premier tehnocrat ar fi o jignire adusa romanilor

"Este posibil ca un premier tehnocrat sa faca un program pentru Romania lipsit de influente majore politicianiste sau politice, dar nu recredibilizeaza PDL-ul. A fost o parere de-a mea personala.

Presedintele de asta a fost suparat, pentru ca am vazut ca de la asta a plecat afirmatia lui ca nu ma califica nimic sa candidez pentru vreo functie in PD-L. Este surprinzator acest comportament din partea unui om langa care am stat atatia ani, din partea unui om langa care am muncit atatia ani ca sa ajunga presedinte si pentru ca PD-L sa urce sus, dar e in stilul domnului presedinte.

Eu nu intru intr-o polemica, avem un proiect comun, mare, pentru Romania si nu are rost sa comentez prea mult o parere a domnului presedinte. E parerea dumnealui, eu am parerile mele, mergem mai departe", a argumentat Preda.

De asemenea, Cezar Preda a explicat de ce a ales sa-l sustina pe Vasile Blaga in cursa pentru sefia PD-L.

"Am ales un presedinte care, daca ma aflu langa el la o rascruce si trebuie sa o iau la stanga sau la dreapta, poate sa imi spuna in ce directie sa merg. Diferenta intre Blaga si Boc este urmatoarea: Blaga iti spune 'o luam in directia cutare', Boc zice: 'Cum vreti voi asa facem'", a conchis vicepresedintele PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#cezar preda secretar general pdl, #cezar preda blaga sef pdl, #cezar preda traian basescu , #PDL
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
"Cezar Preda, surprins de "indarjirea si patima" cu care l-a atacat Basescu "?!
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Traian Basescu i-a atacat luni seara, pe adversarii lui Emil Boc la presedintia PD-L, fiind foarte dur .......