Opinii: O lectie dura si umilitoare pentru PD-L

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 21:13
7752 citiri
Opinii: O lectie dura si umilitoare pentru PD-L
Foto: realitatea.net

Partidul democrat liberal a primit o usturatoare lectie de viata. In timp ce Elena Udrea se intrece cu Anca Boagiu in kilometri de autostrada, iar premierul cloceste alte si alte taieri pentru a "echilibra" bugetul si anunta victoria pedelista din 2012, un simplu membru al partidului le taie craca de sub picioare la toti portocaliii.

Cezar Preda nu este la prima "iesire" in decor fata de linia partidului. Acum insa a lovit in ceea ce PD-L nu mai are de mult timp - bunul simt al majoritatii colegilor sai. Intr-o emisiune la Europa Fm, Preda a criticat partidul in esenta lui, numindu-l echivalentul PSD-ului din epoca de succes a baronilor locali.

Remarcabil nu este faptul ca a denuntat "pupincurismul" din PD-L, care "n-a ramas la 1989", ci a evoluat, sau ca a infierat tupeul si aroganta ministrilor si premierului. Nici macar persiflarea lasitatii pedelistilor care, fara a primi blagoslovirea si "miruirea" de la Traian Basescu, nu au curajul sa isi asume nicio candidatura nu socheaza in discursul lui Preda. Ce ramane dupa ce il asculti pe Cezar Preda este senzatia de normalitate. De uman.

Greselile sale sau ale colegilor sai, asumarea unor decizii nefaste, haosul din comunicare, canibalismul din partid, erorile ministrilor si ale Guvernului - recunoasterea acestor bube ale democrat liberalilor e primul pas inainte pe care il face cu adevarat PD-L. Daca aceasta ar fi atitudinea partidului de la varf, aceasta formatiune politica ar mai avea o sansa.

Scarbit de servilismul care a facut legea la alegerile PD-L Bucuresti, unde democrat liberalii si-au intrecut in a ridica osanale doamnei Udrea, mai pompoase decat cele pe care le-a primit Elena Ceausescu de la oportunistii regimului trecut, Cezar Preda a incercat sa umanizeze un partid incremenit. Nici macar Preda nu e pe aproape. PD-L de astazi a intrecut PSD-ul din 2004, mai ales in tupeul si aroganta cu care se adreseaza si "cearta" poporul.

Sub guvernarea PD-L, romanilor le este indusa teama de guvernanti. Acum nu se mai tem cei care ne conduc, ca in orice democratie, ci noi suntem amenintati, vinovati, condamnati si, cel mai grav, alungati din propria tara. Pentru a iesi de aici, "tonul" si ideile lui Cezar Preda sunt cea mai buna tactica. Fie ca au fost "aranjate", fie ca Cezar Preda a fost onest si a spus ce a gandit, fara niciun alt joc politic in spate, vorbele sale ar trebui sa fie repetate in gand de zeci de ori pe zi de catre toti liderii pedelisti.

Asa vor invata si ei ca tupeul si aroganta, nesimtirea si tendintele autoritare si stigmatizarea poporului nu ii vor ajuta sa iasa din criza. Nici pe ei si cu atat mai putin tara. Singurele rezultate ale politicii lor vor fi dezbinarea, inversunarea, scarba si ura - care se vor adanci tot mai mult sufletele romanilor. Pentru a supravietui, PD-L trebuie sa isi recunoasca greselile, sa intinda mana primul si sa admita ca si-au pierdut ratiunea in criza.

Nefericirea noastra este ca printre cei care conduc partidul exista o lipsa crasa a ratiunii, a bunului simt si a educatiei, care sunt compensate doar de dorinta oarba de a parveni, de a se imbogati peste noapte si de a controla total vointele celor din jur. Mai ales ale celor care nu ii ridica in slavi. Acestia vor ucide, in final, orice speranta a nascut vreodata acest partid printre romani. Ei vor fi cei care vor trage in teapa promisa de Basescu nu marii corupti ai tarii, ci pe ultimii romani care vor mai crede in ei.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Cezar Preda vicepresedinte PDL, #Elena Udrea ministru Dezvoltarii, #Anca Boagiu ministrul Transporturilor , #PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Liana Cantacuzino .... eu zic sa te bucuri . Cezar Preda a spus altceva , dar matale bucura-te , ca de cand vreti fisuri in partid ,.....