PDL a cerut anularea titlului de doctor al lui Ponta si depune motiune pe Educatie

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 16:35
2715 citiri
PDL a cerut anularea titlului de doctor al lui Ponta si depune motiune pe Educatie

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda i-a cerut ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu sa anuleze titlul de doctor al prim-ministrului Victor Ponta. Totodata, Preda a precizat ca PDL va depune o motiune simpla pe Educatie, la Camera Deputatilor.

Democrat-liberalii vor depune o motiune simpla pe Educatie, la Camera Deputatilor, vineri, din cauza introducerii bacalureatului profesional si a schimbarii prevederilor privind clasa zero, care va fi mutata la gradinita. Anunturile au fost facute, marti, dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

"In ceea ce priveste destabilizarea sistemului de invatamant romanesc, ea nu s-a oprit nici in ziua in care scolile au inceput. (...) Bacalaureatul profesional, o forma de recompensa dupa terminarea liceului care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Este foarte bine ca de anul acesta vom avea invatamant profesional, dar nu (...) atestat profesional", a spus deputatul PDL.

Acesta este de parere ca, in Romania, "vom continua o abrambureala in sistemul de educatie, asa cum ne-au obisnuit liderii PSD cand s-au ocupat de acest domeniu deosebit de important pentru societatea romaneasca".

Liderul democrat-liberal i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa anuleze titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Cezar Preda a explicat si de ce s-a luat decizia depunerii unei motiuni simple pe Educatie.

"De ce am luat aceasta decizie? Pentru ca, la inceput de scoala, intr-o zi foarte importanta pentru copiii Romaniei, pentru parintii Romaniei, a venit cine? Victor Ponta, plagiator dovedit, sa le spuna copiilor sa invete. Eu cred ca este mult mai calificat domnul prim-ministru sa le spuna copiilor Romaniei cum sa copieze. (...) In curand vor incepe si studentii scoala si va fi rusine sa il vedem pe Victor Ponta deschizand anul universitar", a spus prim-vicepresedintele PDL.

"Se joaca prea des acesti politiceni si mai ales USL cu educatia nationala. Ce se intampla azi cu Educatia este ca urmare a unui pact national pe Educatie semnat si de liderii USL. Credem ca in sistemul de educatie romanesc intervenim prea des si acest lucru trebuie sa inceteze", a adaugat Cezar Preda.

Citeste si:
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat luni, 6 decembrie, pe scena politică din România. Este vorba despre Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor, partid care a fost înregistrat la Tribunalul...
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
VIDEO Camera Deputaţilor a încuviinţat percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea ministrului Justiţiei privind...