PDL a cerut anularea titlului de doctor al lui Ponta si depune motiune pe Educatie

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 16:35
3846 citiri
PDL a cerut anularea titlului de doctor al lui Ponta si depune motiune pe Educatie

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda i-a cerut ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu sa anuleze titlul de doctor al prim-ministrului Victor Ponta. Totodata, Preda a precizat ca PDL va depune o motiune simpla pe Educatie, la Camera Deputatilor.

Democrat-liberalii vor depune o motiune simpla pe Educatie, la Camera Deputatilor, vineri, din cauza introducerii bacalureatului profesional si a schimbarii prevederilor privind clasa zero, care va fi mutata la gradinita. Anunturile au fost facute, marti, dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

"In ceea ce priveste destabilizarea sistemului de invatamant romanesc, ea nu s-a oprit nici in ziua in care scolile au inceput. (...) Bacalaureatul profesional, o forma de recompensa dupa terminarea liceului care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Este foarte bine ca de anul acesta vom avea invatamant profesional, dar nu (...) atestat profesional", a spus deputatul PDL.

Acesta este de parere ca, in Romania, "vom continua o abrambureala in sistemul de educatie, asa cum ne-au obisnuit liderii PSD cand s-au ocupat de acest domeniu deosebit de important pentru societatea romaneasca".

Liderul democrat-liberal i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa anuleze titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Cezar Preda a explicat si de ce s-a luat decizia depunerii unei motiuni simple pe Educatie.

"De ce am luat aceasta decizie? Pentru ca, la inceput de scoala, intr-o zi foarte importanta pentru copiii Romaniei, pentru parintii Romaniei, a venit cine? Victor Ponta, plagiator dovedit, sa le spuna copiilor sa invete. Eu cred ca este mult mai calificat domnul prim-ministru sa le spuna copiilor Romaniei cum sa copieze. (...) In curand vor incepe si studentii scoala si va fi rusine sa il vedem pe Victor Ponta deschizand anul universitar", a spus prim-vicepresedintele PDL.

"Se joaca prea des acesti politiceni si mai ales USL cu educatia nationala. Ce se intampla azi cu Educatia este ca urmare a unui pact national pe Educatie semnat si de liderii USL. Credem ca in sistemul de educatie romanesc intervenim prea des si acest lucru trebuie sa inceteze", a adaugat Cezar Preda.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Cezar Preda doctor Victor Ponta, #Cezar Preda bacalaureat profesional, #PDL motiune Educatie, #PDL clasa pregatitoare , #PDL