Preda, despre pesedisti: Parintii lor le-au luat romanilor animalul din curte si casa

Marti, 15 Iunie 2010, ora 15:48
1113 citiri
Preda, despre pesedisti: Parintii lor le-au luat romanilor animalul din curte si casa

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda l-a descris pe liderul PSD, Victor Ponta, prin proverbul "ce se naste din pisica soareci mananca" si a sustinut ca parintii actualilor pesedisti, comunistii, au luat drept masuri anticriza confiscarea caselor sau animalelor.

"Spunea un sef de partid aici, ce-i drept, tanar, ca nu mai trebuie aprobare aici, in sala Parlamentului, ca deja el are aprobarea in strada. E tanar, dar asa cum e intelept poporul roman stie ca ce naste din pisica soareci mananca si la fel aveau aprobarea si in 15 iunie 1990, cand le multumeau celor din strada ca au facut curat in Piata Universitatii", a spus Preda, referindu-se aluziv la declaratiile lui Ion Iliescu din acea perioada.

Preda l-a mai criticat pe Ponta si pentru declaratiile sale privind masurile de austeritate, facand noi aluzii la adresa PSD si a legaturii cu perioada comunista. "Vorbeau liderii politici ai opozitiei de acest sacrifiu inuman, chiar daca recunosteau ca este posibil sa fie temporar.

Revin la intelepciunea poporului sa le spun ca e drept, ca ei sunt tineri, dar parintii lor nu au luat pe sase luni sau pe opt luni din veniturile romanilor, ca sa treaca criza. Le-a luat animalul din curte, le-a luat porumbul din hambare si le-a luat casa", a spus Preda, in aplauzele parlamentarilor puterii.

O alta critica adusa de vicepresedintele PDL a fost legata de declaratiile privind "intrarea in istorie" a PDL, odata cu alegerile din 2012, ca urmare a masurilor pe care si le asuma Guvernul.

"Dvs. imi spuneti mie de cateva zile sa ma gandesc la 2012, cati dintre alegatorii mei ma vor mai vota in 2012 sau in 2014. Nu-i nimic, domnilor, eu sunt obligat sa ma gandesc astazi si la Romania de astazi. Ganditi-va voi la 2012 si 2014. Spuneti ca ne va trimite in istorie 2012. Nu, domnilor, noi intram astazi in istorie, pentru ca astazi luam decizii pentru Romania", a continuat Preda.

Acesta a ironizat si ideea social-democratilor, de a imparti in colegii poze cu parlamentarii care au votat impotriva motiunii de cenzura, pentru a fi cunoscuti de catre alegatori. "Nu-i nicio problema, in viata mea am facut multe fotografii acolo unde am muncit si acolo unde am onorat ceea ce am facut", a spus Preda.

Nu in ultimul rand, democrat-liberalul l-a criticat si pe presedintele PNL, Crin Antonescu, spunand ca el vrea sa conduca Romania singur, dar a infiintat si functia de "senator la fara frecventa".

"Pai, domnule presedinte, ati infiintat deja o functie in Parlamentul Romaniei, aceea de senator la fara frecventa. Am inteles, o acceptam, dar ca sa conduceti singur aceasta tara nu credeti ca este prea mult?", a mai afirmat Preda.

"Vom vota impotriva acestei motiuni de cenzura, pentru ca noua ne pasa acum de Romania si nu murim de grija lui 2012 sau 2014", a conchis democrat-liberalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Cezar Preda PDL, #Cezar Preda PSD, #Cezar Preda Ponta , #PDL
Comentarii