Cezar Preda ar putea candida pentru secretar general al PD-L

Vineri, 11 Martie 2011, ora 20:34
1059 citiri
Cezar Preda ar putea candida pentru secretar general al PD-L
Foto: Sfin

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L si-a anuntat intentia de a candida pentru postul de secretar general al partidului si a declarat ca il va sustine pentru presedintie pe Vasile Blaga.

Decizia sa finala depinde insa de postul pe care care va candida Gheorghe Flutur si de modul in care va fi structurata echipa ce va sustine candidatura lui Vasile Blaga, sustine acesta.

Preda sustine ca isi doreste sa preia postul detinut actualmente de catre Vasile Blaga, insa candidatura sa depinde de mai multe variabile. "Eu imi doresc sa ma ocup de partid si de organizatiile sale, dar daca va candida si Gheorghe Flutur pentru aceasta functie, il voi lasa pe el", a declarat democrat-liberalul. In schimb, daca Flutur va candida pentru unul dintre cele patru posturi de prim-vicepresedinte al partidului, Preda isi doreste pentru el aceasta functie.

De asemenea, Cezar Preda a afirmat ca va sprijini motiunea cu care Vasile Blaga va candida pentru postul de presedinte al partidului. Aici intervine a doua conditie asupra candidaturii lui Preda la postul de secretar general, anume modul in care Blaga si suporterii sai vor structura echipa ce ii va sustine motiunea. "Probabil dupa 16 martie, se va decide echipa din spatele lui Vasile Blaga", a declarat Preda adaugand ca inca nu a discutat cu alti lideri de filiala ce ar putea sa-l sustina pentru postul de secretar general.

Vasile Blaga vrea functia lui Boc

Si prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca il va sustine pe Vasile Blaga la sefia partidului, precizand ca secretarul general al partidului isi va face publica intentia de a candida sau nu in curand.

"PDL astazi nu are un Traian Basescu care sa tracteze partidul si sa-l duca castigator in alegeri. Ca exponent al echipei, Blaga se bucura de o audienta foarte mare in interiorul partidului. Eu il voi sustine pe Vasile Blaga, dar ideea de echipa este foarte importanta in interiorul partidului. Daca nu se ajunge la o solutie, in care sa se mentina unitatea partidului, cel care va pierde va fi militantul PD-L", a anuntat Videanu.

El nu a dorit sa precizeze clar pentru ce functie va candida el insusi, dar a precizat ca este exclus sa intre in cursa pentru presedinte, fara insa sa nege ca este interesat de a ramane prim-vicepresedinte.

"Voi incerca sa-mi gasesc un loc in care expertiza mea economica sa fie pusa la dispozitia partidului si sper intr-o solutie matura in interiorul partidului (...) Ce-mi doresc este ca experienta administrativa si economica acumulate, echipa pe care o am in interiorul PD-L, care are o expertiza extraordinara, care oricand poate sa stea la masa cu argumente la Fondul Monetar International, cu Banca Mondiala, cu Comisia Europeana, ar fi pacat ca aceasta expertiza sa se piarda", a spus Videanu.

"Din cate stiu, Vasile va anunta foarte clar in urmatoarele zile acest lucru, intentia de a candida sau de a nu candida, intentia o va face public zilele urmatoare", a adaugat Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cezar Preda, #Preda sustine Blaga, #Cezar Preda secretar general , #stiri Cezar Preda