Cezar Preda, despre gazele de sist: "Glumite" si "aberatii" la Guvern

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 17:46
2175 citiri
Cezar Preda, despre gazele de sist: "Glumite" si "aberatii" la Guvern

Vicepresedintele PDL Cezar Preda considera ca premierul Victor Ponta trebuie sa le explice oamenilor, chiar mergand la Vaslui, adevarul despre gazele de sist si califica drept "aberatii" afirmatiile consilierului acestuia, Mirel Palada, proaspat numit purtator de cuvant al Guvernului, cel care scrisese pe Facebook ca "banii rusilor" intarata "un sat", aluzie la comuna Pungesti, sa protesteze.

"Nu mai suntem responsabili de o actiune pe care am girat-o la un moment dat si pe care, sub presiunea strazii, n-o mai giram? Daca vreau sa deschid o fabrica undeva si vine unul si imi sparge parbrizul nu inseamna ca nu trebuie sa mai fac fabrica!", a spus Preda pentru Ziare.com, referindu-se la protestele anti-gaze de sist.

"La exploatare, totusi, exista o decizie a Parlamentul European care se prefigureaza a deveni obligatorie (daca o adopta si Consiliul - n.red), ca, in conditii de mediu si de mare interes pentru comunitate, referendumurile trebuie sa devina obligatorii. De asta e graba asta mare! In rest, si gazele de sist, ca si exploatarile altor resurse, sunt lucruri pe care o tara le face, dar trebuie sa le faca cum trebuie si cand trebuie, dar pentru oameni.

Eu nu le-as amesteca, cred ca acolo, in cazul gazelor de sist, Guvernul are responsabilitate. Premierul ar trebui sa termine cu glumitele astea la inceputul sedintei de Guvern si sa se adreseze romanilor, sa mearga si la Vaslui sa explice de ce trebuie sa sa facem asta. Nu trebuie sa ii spuna presedintelui Romaniei ca el e nu stiu cum, parca el e altfel. Nu e nicio mare achizitie de caracter. Sa nu stea la televizor si sa dea vina pe presedinte!", a completat Preda.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile mai multor oameni de la putere, inclusiv Mirel Palada, consilier al premierului devenit purtator de cuvat, despre implicarea unor interese straine in tensiunile pe marginea gazelor de sist, deputatul a raspuns: "Ce sa spun de asemenea aberatii, ca astea sunt interese straine? Nu e domnul Palada abilitat sa faca asemenea afirmatii. Astea le face premierul, presedintele, sunt la alte zone decat ale domnului Palada, care facea sondaje de opinie. Acum a inceput sa spuna si cine ne conduce tara?".

O serie de proteste anti-gaze de sist a inceput in comuna vasluiana Pungesti, dupa ce compania americana Chevron a vrut sa instaleze prima sonda de explorare a gazelor de sist in localitate. Alte proteste, in semn de solidaritate, au avut loc in mai multe orase ale tarii, cele mai importante fiind cele din Bucuresti, unde au iesit in strada 2.000 de oameni.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...