Cezar Preda: PPE nu ne va respinge din cauza Elenei Basescu

Marti, 09 Iunie 2009, ora 14:22
1935 citiri
Cezar Preda: PPE nu ne va respinge din cauza Elenei Basescu
Foto: Sfin

Grupul popular din Parlamentul European nu va ridica obiectii daca PD-L o primeste in randurile sale pe Elena Basescu, sustine vicepresedintele democrat-liberat, Cezar Preda.

Preda il contrazice astfel pe Valeriu Zgonea, care sustinea ca o eventuala contestare a comisiei de validare a Parlamentului European ar putea fi castigata din cauza reinscrierii Elenei Basescu in PD-L.

"Primesti, nu primesti pe Elena in partid, e clara treaba ca ea isi va lua mandatul la Partidul Popular European. N-au aia treaba de acolo cu ce primim noi, dupa ce s-a validat scrutinul, dupa ce s-a candidat", a declarat Preda, intr-un interviu acordat RFI.

In ceea ce priveste candidatura Elenei Basescu ca independent, Preda sustine ca aceasta miscare a fost "o greseala". Elena Basescu "era clar un om al nostru" si nu trebuia sa cedeze unor interventii din societatea civila, sustine Preda.

Daca Geoana iese din CSAT iese si din Senat

Daca Geoana isi da demisia din functia de vicepresedinte al CSAT, atunci va fi obligat sa isi dea demisia si din functia de presedinte al Senatului, sustine Cezar Preda. Geoana nu va face o astfel de miscare, sustine Preda, pentru ca ii place prea mult puterea.

"De cand il cunosc eu, nu si-a dorit decat sa fie in varf, la putere. Indiferent cum, dumnealui trebuia sa fie undeva, sa fie bagat in seama. A intrat la guvernare cu noi, a dorit sa fie presedintele Senatului, al doilea om in stat. A ajuns presedintele Senatului. Pe urma, a dorit, peste Constitutie si peste orice, sa fie el vice-presedinte la CSAT. O tampenie !

Functia de vice-presedinte al CSAT a fost facuta pentru ca "Geoana a batut din picior", iar acum in ziua alegerilor liderul PSD a anuntat ca isi da demisia din CSAT. Problema ar fi ca Ordonanta care va deveni lege prevede ca presedintele Senatului este cel care detine si functia de vice-presedinte al CSAT .

"Ordonanta de Urgenta care va deveni lege, daca va vrea Curtea Constitutionala, spune ca este membru al CSAT-ului si vice-presedinte presedintele Senatului, deci nu Mircea Geoana. Daca dansul pleaca din CSAT, pleaca si din functia de presedinte al Senatului, ceea ce nu se va intampla niciodata. "

Quarterly Report - Editia 4

Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
România i se opune lui Mark Rutte la șefia NATO și ca o formă de răzbunare pentru felul în care premierul olandez s-a opus mai bine de un deceniu aderării țării la Spațiul Schengen....
#Cezar Preda, #PPE respinge, #Elena Basescu, #alegeri europaralmentare , #stiri Cezar Preda