Cezar Preda: Ridzi si Pasat sa demisioneze pentru a repara greseala deputatilor

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 16:48
1469 citiri
Cezar Preda: Ridzi si Pasat sa demisioneze pentru a repara greseala deputatilor
Foto: Sfin

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, solicita prin intermediul unui comunicat de presa ca cei doi colegi ai sai - Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat - sa-si dea demisia din Parlament, pentru a repara "greseala" facuta de plen prin respingerea solicitarilor DNA in privinta celor doi.

"Pentru a repara gresala membrilor Camerei Deputatilor care nu au asigurat ieri numarul de voturi necesare solutionarii in justitie a cazului deputatului Dan Pasat, solicit, pentru binele Romaniei si in sprijinul demersurilor continue ale tarii noastre in lupta impotriva coruptiei, ca cei doi parlamentari, Dan Pasat si Monica Iacob-Ridzi sa-si depuna demisia din Parlamentul Romaniei in vederea solutionarii cazurilor lor in justitie.

Acum este mult mai importanta problema Romaniei in spatiul European decat orice alta problema care vizeaza cazuri individuale", sustine Preda.

Si fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul Monica Macovei, este de parere ca, dupa rezultatul votului de marti privind cererea DNA, deputatul PDL Dan Pasat ar trebui sa demisioneze din partid si din Parlament, iar conducerea social-democratilor ar trebui sa-i solicite aceste gesturi.

Vicepresedintele PD-L sustine ca grupul deputatilor democrat-liberali isi asuma greseala de mobilizare pentru strangerea sustinerilor necesare adoptarii cererii DNA.

Camera Deputatilor a decis: Deputatul Dan Pasat nu poate fi arestat

"Ne asumam ca grup parlamentar, desi am votat in cea mai mare parte, in proportie de peste 80% 'pentru', ceea ce se poate proba usor pe camerele video, greseala grava a lipsei de mobilizare totala in vederea asigurarii voturilor necesare pentru a lasa justitia sa isi faca treaba", sustine Preda.

Deputatii au tratat imatur si superficial lupta anticoruptie

Cezar Preda este de parere ca deputatii au tratat complet imatur si superficial lupta anticoruptie in care s-au angajat celelalte institutii ale statului.

"Cel mai grav lucru care s-a intamplat ieri in Parlamentul Romaniei este ca institutia Camerei Deputatilor se face vinovata in fata intregii tari de lipsa de implicare sau mai rau, de sabotarea demersurilor Romaniei de a se integra definitiv in spatiul European.

Camera Deputatilor a tratat complet imatur si superficial demersurile tuturor celorlalte institutii ale statului de a arata Europei ca Romania duce o lupta reala impotriva coruptiei si ca justitia este singura institutie care are dreptul sa dea verdicte", transmite vicepresedintele PD-L.

Arestarea lui Pasat, respinsa de deputati - Vezi reactiile politicienilor

Totusi, democrat-liberalul se refera si la strategia opozitiei. "Acest lucru nu scuza insa infantilismul politic si jocul de imagine al deputatilor USL (PSD, PNL si PC). Nu poti pentru un interes de partid sau de politica interna sa pui in pericol obiectivele de politica externa ale statului roman. Apelul grupului parlamentar PD-L catre toti membrii Camerei Deputatilor este acela de a intreprinde actiuni imediate de reparare a gravei greseli de la votul de ieri", conchide Preda.

Camera Deputatilor a respins marti cererea DNA de ridicare a imunitatii deputatului PDL Dan Pasat in vederea retinerii si arestarii preventive din cauza neintrunirii numarului de voturi, anume majoritatea deputatilor prezenti. Deputatii PSD, PNL si PC au fost in sala, asigurand cvorumul, dar nu au participat la vot.

Quarterly Report - Editia 4

Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Criză bugetară anunțată de liderul USR Cătălin Drulă. Deficitul este de 3,34% din PIB. "Pesediştii şi peneliştii sunt în campanie, nu pot să renunţe la jaful public"
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, trage un semnal de alarmă anunțând că deficitul bugetar a ajuns la un nivel record de 57 de miliarde de lei (3,34% din PIB) în primele patru luni ale...
#Cezar Preda, #Preda Ridzi Pasat, #demisie Ridzi Pasat , #stiri Cezar Preda