Cezar Preda: Basescu a gresit. Nu suntem numai mamaligi in PD-L

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:47
4523 citiri

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat ca nu va mai tine cont de istoria pe care o are cu seful statului, Traian Basescu, deoarece nu se apreciaza munca de zece ani a unor oameni.

Declaratiile sale au venit dupa ce presedintele a spus, intr-un interviu la TVR, ca pe Cezar Preda nu il recomanda nimic pentru a candida pentru o functie in PD-L si ca isi depaseste limitele cand face comentarii despre atributiile sefului statului.

"Trebuie sa fiu mult mai atent ca atunci cand imi exprim parerile politice sa nu mai tin cont de istoria comuna, pentru ca vad ca nu se apreciaza munca unor oameni de zece ani. Presedintele a gresit. Am dreptul, ca parlamentar, sa-mi exprim parerea despre viitorul prim ministru al Romaniei", a declarat Cezar Preda, la Realitatea TV.

Politicianul, care si-a anuntat candidatura la functia de secretar general al PD-L, crede ca presedintele ar fi fost mai ingaduitor daca l-ar fi sustinut la functia de presedintele al partidului pe Emil Boc, nu pe Vasile Blaga. De asemenea, faptul ca nu sustine un premier tehnocrat l-ar fi suparat pe seful statului.

"Sunt un cetatean liber, care candidez unde vreau si cum vreau. Domnul presedinte a incercat sa se pozitioneze in partid, vizavi de cineva. Faptul ca asupra persoanei mele a avut o interventie la suparare este o reactie la nesustinerea mea a unui premier tehnocrat. Acest lucru a suparat foarte tare", a mai spus Preda.

"In momentul in care primesti o asemenea apreciere, poti s-o accepti de la un adversar politic, dar, de la un camarad, niciodata. Eu o sa-mi intreb cei 1.300 de colegi daca am valoare. Aveam valoare cand mergeam din oras in oras si vorbeam oamenilor, ca sa nu fie suspendat presedintele. Nu suntem numai mamaligi, suntem oameni care stim sa facem parteneriate, compromisuri politice, dar pana la un punct", a incheiat vicepresedintele PD-L.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cezar Preda, #Traian Basescu , #Traian Basescu