Singurul plan al PDL - sa castige referendumul. USL rade de ei: Se imbata cu apa rece

Marti, 10 Iulie 2012, ora 11:35
9410 citiri
Singurul plan al PDL - sa castige referendumul. USL rade de ei: Se imbata cu apa rece
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat ca singura varianta luata in considerare de catre democrat-liberali, pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie, este castigarea scrutinului. In replica, deputatul PNL Ludovic Orban apreciaza ca pedelistii "se imbata cu apa rece".

Liderul PDL a afirmat ca partidul nu este interesat sa propuna alt candidat, pentru eventuale alegeri prezidentiale anticipate, in cazul demiterii presedintelui, adaugand ca PDL este mobilizat numai pentru planul castigarii referendumului.

"Nu ma intereseaza alt candidat. Romania are presedinte, PDL l-a sustinut, iar noi mergem acum sa castigam referendumul. Nu discut eu daca nu va fi castigator pe cine punem presedinte. Nu va faceti probleme, va fi unul dintre cei 20 de milioane de romani.

MRU, in drum spre Guvern: Intentionez sa candidez la presedintie

Intotdeauna in politica exista planuri principale si planuri secundare, nu neaparat le numesc de rezerva. Dar, la ora actuala, partidul este mobilizat pentru planul A, planul castigarii referendumului. Al doilea plan este sa castigam referendumul. Primul este sa castigam referendumul si al doilea plan, planul B, este sa castigam referendumul", a spus Cezar Preda, pentru Ziare.com.

Totodata, acesta a mentionat ca Vasile Blaga va fi coordonatorul campaniei PDL pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

PDL nu are sanse sa mai dea presedintele Romaniei, se imbata cu apa rece pe canicula

In schimb, Ludovic Orban apreciaza ca PDL "se imbata cu apa rece pe canicula" si ca orice contracandidat al lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei este numai "un sparring partner".

"Oricum va fi un candidat pe post de iepure, pentru ca PDL nu mai are niciun fel de sansa sa dea presedintele Romaniei. (...) Ce sa zica si ei? Se imbata cu apa rece pe canicula. (...) In momentul de fata nu vad un alt candidat care sa poata macar sa fie un sparring partner (pentru Crin Antonescu - n. red.), dar sa mai aiba si sanse reale. In momentul de fata, Crin Antonescu are prima sansa sa fie ales presedintele Romaniei.

Domnul Antonescu este desemnat candidat al USL la presedintia Romaniei, in cazul in care se vacanteaza aceasta functie, prin decizia celor trei congrese ale celor trei formatiuni componente ale USL. (...) Cea mai importanta este campania pentru referendum, in care este esential sa covingem toti romanii care vor sa elibereze Romania de Basescu sa vina la vot. Dupa aceea, se discuta de campania prezidentiala", a declarat deputatul PNL, pentru Ziare.com.

PDL: Sub 50 la suta dintre romani vot vota demiterea presedintelui. USL: Peste 70 la suta vor fi pentru demitere

Vorbind despre rezultatele unui sondaj IMAS, potrivit caruia peste 64 la suta dintre romani ar vota suspendarea presedintelui, Cezar Preda considera ca cifrele sunt unele imbucuratoare pentru Traian Basescu si pentru PDL, fiind in acelasi timp exagerate de USL.

Conform sondajului IMAS, aproape 80 la suta din romanii cu drept de vot se vor prezenta la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Astfel, 79,8 la suta dintre romanii cu drept de vot si-au exprimat intentia de a participa la referendum. Din acestia, cea mai mare parte, de 64,3 procente, au declarat ca vor vota pentru demiterea presedintelui. Doar 27,4 la suta au spus ca vor vota impotriva demiterii sefului statului, in timp ce 8,3% au declarat ca nu stiu/nu raspund.

Cum vor vota romanii la referendum? Vezi rezultatele sondajului IMAS

"Cred ca cifrele sunt imbucuratoare pentru stabilitatea Romaniei si a presedintelui si pentru PDL, pentru ca acum o luna de zile doar 8 la suta ii mai acordau incredere lui Traian Basescu. Daca de la 8 la suta s-a crescut in total pana la 36 la suta, pentru ca acel 64 de fapt nu e 64, e 58 (la suta - n. red.), dar le place mai bine sa sune peste 6, e un lucru bun.

Pana la sfarsitul campaniei va fi sub 50 la suta. PDL isi propune sa castige acel referendum pentru ca statul de drept este mai important decat ce vrea Voiculescu sau Antonescu", a explicat deputatul PDL.

O suspendare previzibila: Basescu, inlocuit de Antonescu la Cotroceni

In replica, Ludovic Orban este de parere ca scorul celor care vor demiterea presedintelui Traian Basescu este mai mare si ca, "din ce am simtit in perceptia publica in cadrul campaniei electorale, estimarea era ca minim 70 la suta dintre romani vor sa scape de Basescu".

"PDL nu mai are contraatac, chiar isi fac deservicii singuri. Faptul ca s-au erijat in purtatori de mesaj Elena Udrea, Monica Macovei, chiar si Razvan Ungureanu, care a comis-o rau de tot, nu par sa ofere sanse foarte mari PDL", a spus deputatul liberal.

USL pune in carca presedintelui si ce face femeia de serviciu la Satu Mare sau Constanta

Cezar Preda se asteapta la cresterea numarului celor care nu voteaza suspendarea, astfel incat la referendum procentajul celor care nu doresc suspendarea sa fie sub 50 la suta, mizand pe aceleasi actiuni ale USL.

"USL va face aceleasi actiuni pe care le-a facut, va pune in carca presedintelui si ceea ce face femeia de serviciu de la Satu Mare sau de la Constanta. Orice s-a intamplat rau in Romania va fi numai din cauza presedintelui - noi stim asta - numai ca cetatenii Romaniei nu sunt prosti.

Eu cred ca in urmatoarele trei saptamani lumea va vedea exact filmul acestei lovituri de stat, al acestei executii a statului de drept si modul in care si-au organizat ei legile si ce au avut nevoie astfel incat sa nu poti sa te aperi democratic", a precizat deputatul PDL.

Traian Basescu este calau, capo di tutti capi

Nu in ultimul rand, Ludovic Orban crede ca declaratiile reprezentantilor PDL si ale presedintelui Basescu, referitoare la lovitura de stat sau subminarea statului de drept si a justitiei, sunt "declaratii exagerate, pe care orice roman de bun simt isi poate da seama ca de fapt se bat pentru pielea lor".

"(...) Pentru ca in momentul in care le dispare Capo di tutti capi, tot o sa trebuiasca sa plateasca pentru faptele comise in perioada guvernarii. Traian Basescu este calau, asta este postura lui in care este binecunoscut de romani.

Haideti sa deosebim declaratiile politice, care sunt facute de lideri ai PPE, de alte declaratii. (...) Nu exista absolut niciun motiv de ingrjiorare. Nu suntem noi cei care au violat toate procedurile si toate regulile democratiei. In Romania, am avut atotputernicia unui singur om, care a tinut loc de Guvern, a tinut loc de Parlament, a tinut loc de justitie, a tinut loc pentru toate institutiile pe care in mod normal nu avea voie sa le conduca. Romania scapa de un regim nedemocratic odata cu demiterea lui Traian Basescu", a conchis Ludovic Orban.

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte al Romaniei, vineri, dupa ce senatorii si deputatii au votat in plenul reunit al celor doua camere parlamentare. Pentru suspendare au votat 256 de parlamentari. Doua voturi au fost anulate, iar 114 au fost impotriva. Crin Antonescu este presedinte interimar dupa validarea de catre CCR.

Traian Basescu a atacat suspendarea la CCR, mentionand ca trebuie sa apeleze la toate caile legale pentru a-si apara functia, insa judecatorii nu i-au dat dreptate.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Cezar Preda referendum demitere Basescu, #Ludovic Orban referendum demitere Basescu, #PDL referendum demitere presedinte, #USL demitere Basescu, #sondaj demitere presedinte, #PDL candidat presedintie , #Traian Basescu