CFR Cluj - Liberec / Karagandy, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 13:40
2219 citiri
CFR Cluj - Liberec / Karagandy, in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Campioana Romaniei, CFR Cluj, va intalni castigatoarea duelului dintre Slovan Liberec (Cehia) si Sahtior Karagandy (Kazahstan) in turul trei preliminar al Champions League, potrivit tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la sediul UEFA de la Nyon.

Ardelenii au fost inclusi in urna campionilor la tragerea la sorti, fiindu-le repartizati adversari care vin din turul doi preliminar al competitiei.

Slovan Liberec si Sahtior Karagandy au disputat deja prima mansa in turul doi preliminar, cehii impunandu-se la limita, pe teren propriu, scor 1-0.

Slovan Liberec

Favorita la califacarea in turul trei, formatia Slovan Liberec a fost infiintata in 1958 si isi disputa meciurile de pe teren propriu pe arena "Stadion u Nisy", cu o capacitate de numai 9.900 de locuri.

Formatia pregatita de Jaroslav Sihavy a castigat campionatul in Cehia in editia precedenta, dupa o lupta incinsa cu Sparta Praga si Viktoria Plzen.

In istoria de 54 de ani, Slovan a cucerit trei titluri (2002, 2006, 2012) si o Cupa a Cehiei (2000), iar in 2002 s-au calificat pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA, cea mai buna performanta a clubului din Liberec.

Slovan a mai intalnit o singura formatie romaneasca in cupele europene, in editia 2009/2010 a Europa League, cand cehii i-au infruntat pe cei de la Dinamo intr-o dubla de pomina. Dupa ce au castigat cu 3-0 la masa verde in Stefan cel Mare, din cauza unor incidente provocate de suporterii "cainilor", cei de la Liberec au pierdut cu acelasi scor meciul de pe teren propriu, dar si calificarea, la lovituri de la 11 metri.

Sahtior Karagandy

Gruparea kazaha Sahtior Karagandy a fost infiintata in 1958, evolueaza pe arena "Sahtior" cu o capacitate de 19.000 de locuri si este pregatita de rusul Viktor Kumikov.

Sahtior a castigat ultima editie a campionatului din Kazahstan, acesta fiind unicul trofeu al echipei din Karagandy. In 1962, Sahtior a castigat liga secunda a campionatului Uniunii Sovietice.

"Minerii" din Karagandy au mai luat startul in trei editii ale Cupei UEFA/Europa League, dar n-au reusit sa treaca niciodata de turul doi preliminar.

In 2008, formatiile Sahtior si Vostok Oskemen au fost excluse din prima liga kazaha din cauza unui meci aranjat, conducerile celor doua grupari fiind suspendate din fotbal pentru cinci ani. O luna mai tarziu, Federatia Kazaha a revenit asupra deciziei, iar Sahtior a scapat cu o penalizare de noua puncte.

Partidele vor avea loc pe 31 iulie/1 august (turul), respectiv 7/8 august (returul).

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#CFR preliminarii Liga Campionilor, #CFR adversari Liga Campionilor, #CFR Liberec Liga Campionilor , #Champions League