Povestea halucinanta a eroului lui CFR Cluj: "Furam ca sa mananc!"

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 21:23
3937 citiri
Povestea halucinanta a eroului lui CFR Cluj: "Furam ca sa mananc!"

Rafael Bastos, eroul celor de la CFR Cluj in Liga Campionilor, are o poveste de viata halucinanta.

Nascut intr-o familie saraca din Brazilia, Bastos a fost nevoit sa fure ca sa aiba ce manca iar fotbalul a fost singura lui cale de a scapa din mizerie.

"Am inceput sa joc fotbal de mic, asa incepe toata lumea in Brazilia. Acolo, toti cei care nu au bani se duc la fotbal, iar eu jucam toata ziua, chiuleam pentru asta. Mergeam si la scoala si era bine, ca toate fetele voiau sa fie prietene cu baietii care jucau bine! Eu eram printre cei mai buni, asa ca aveam admiratoare.

Eu n-am jucat pe plaja Copacabana fiindca nu aveam bani. Acolo joaca cei avuti. Pentru mine era greu, trebuia sa fac doua sau trei ore cu autobuzul pana acolo, naveam cum sa-mi platesc biletul de autobuz!", isi incepe povestea Bastos, cel care a acordat un amplu interviu postului Transilvania Look.

Pe langa episoadele frumoase din fotbal, Rafa povesteste si clipele mai putin placute ale copilariei.

"Am avut o viata foarte grea. N-am fost un copil rau, obraznic, bataus, dar am facut smecherii. Am facut de toate. Am furat ca sa am ce sa mananc, am mazgalit peretii cu grafitti...

Nu m-am drogat niciodata. Acolo, majoritatea fac trafic de droguri. Am avut multi prieteni care au murit acolo. Cand deja eram in Europa, mama ma suna si-mi spunea care dintre prietenii mei a mai murit din cauza drogurilor. Din pacate, si fratele meu a dat de droguri si a murit", a mai spus Rafael Bastos.

Acum, 27 de ani, brazilianul este un om realizat. Are o casa frumoasa in Brazilia, isi ajuta familia cu bani si este casatorit de 8 ani.

"Am cunoscut- o printr-un prieten. A fost greu, o sunam, dar dupa aceea am fost impreuna si cred ca toata viata mea voi fi cu ea. Suntem de opt ani impreuna deja. Eu cred ca nevasta mea era cu mine si daca nu aveam bani. Mai mult, sotia mea e foarte geloasa, tot timpul avem discutii. Dar ce conteaza e ca suntem bine, ca ne-am adaptat bine in Europa si in Romania."

Traseul lui Rafael Bastos in fotbal este unul remarcabil si curios. A debutat ca senior la Bahia, a trecut apoi la Cruzeiro, insa nu a apucat sa joace.

Imediat a urmat transferul in Europa, la Belenenses, sub forma de imprumut. Nu a ramas acolo, insa i-a convins pe portughezi, fiind cumparat de Nacional Madeira. N-a rezistat mult nici aici, urmand un transfer la Vitoria si apoi o mutare incredibila, tocmai in Japonia.

De la Consadole Sapporo a fost readus in Portugalia de Sporting Braga, fiind vandut dupa putin timp la CFR Cluj, echipa pentru care evolueaza de doi ani.

Bastos a facut cel mai bun meci din cariera chiar impotriva Bragai, in Liga Campionilor, marcand cele doua goluri care au adus victoria campioanei Romaniei.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Rafael Bastos CFR Cluj, #Rafael Bastos fotbal Brazilia, #cariera Rafael Bastos, #Bastos CFR Cluj Braga , #Champions League
Comentarii
Poza tatamare
tatamare
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Ca si Ponta! asta o sa ajunga premier, desi nu stie nimic altceva