CFR Cluj, laudata de FIFA

Duminica, 20 Mai 2012, ora 13:42
2870 citiri
CFR Cluj, laudata de FIFA

Site-ul oficial al FIFA a publicat un articol amplu in care a elogiat performanta clubului CFR Cluj care a cucerit vineri seara titlul de campioana a Romaniei dupa victoria in deplasare cu 3-2 cu Universitatea Cluj.

Iata ce scrie forul international:

"Clubul fanion al Transilvaniei, CFR Cluj, a obtinut vineri, inaintea ultimei etape, cel de-al treilea titlu de campioana a Romaniei, impunandu-si din nou suprematia in fata cluburilor din Bucuresti.

CFR Cluj a castigat cu 3-2 derby-ul in fata celui de-al doilea club din Cluj, Universitatea, dupa un meci contand pentru etapa a 31-a, rejucat vineri dupa ce a fost intrerupt, in 8 mai, din cauza incidentelor.

Gratie acestei victorii, clubul din nord-vestul Romaniei nu va putea fi depasit in ultima etapa din actualul sezon de urmatoarele echipe din clasament, FC Vaslui si Steaua Bucuresti.

Clubul feroviarilor din Cluj, fondat in 1907, a devenit pentru prima data campioana a tarii sale in 2008, fiind prima echipa din provincie care, dupa o pauza de 17 ani, a intrerupt hegemonia echipelor mari din capitala, Dinamo, Steaua si Rapid. Clujul a cucerit din nou titlul in 2010, semnand astfel intrarea orasului din Transilvania in randul echipelor mari de fotbal.

Cu o populatie de 314 000 de locuitori, Clujul este unul dintre orasele cele mai dinamice din tara la nivel cultural, cu pictori renumiti si un festival international de cinema foarte popular. Promovata in prima liga in 2004, CFR Cluj datoreaza ascensiunea sa rapida antrenorului Ioan Andone, care a realizat dubla, campionatul si Cupa Romaniei in 2008, dar mai ales patronului Arpad Paszkany. Acest om de afaceri, printre cei mai bogati din Cluj, a facut un pariu curajos in 2001, sa duca CFR in elita fotbalului romanesc.

Caracterizata ca echipa "cea mai cosmopolita" din Romania, CFR a strans in ultimul an jucatori portughezi, argentinieni, brazilieni, ivorieni si chiar suedezi, intre ei stele ca portughezul Cadu si senegalezul Sougou fiind cei mai buni fotbalisti.

Clubul a cucerit Cupa Romaniei in 2008, 2009 si 2010, deasemenea Supercupa in 2009 si 2010 si a participat in Liga Campionilor in 2008-2009, terminand ultima in grupa A, in spatele formatiilor Roma, Chelsea si Bordeaux."

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#CFR laudata FIFA, #CFR campioana Liga 1 , #Liga I