Exclusiv: Mircea Radulescu, despre venirea lui Boloni la Cluj si demiterea lui Cartu

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:02
3295 citiri
Exclusiv: Mircea Radulescu, despre venirea lui Boloni la Cluj si demiterea lui Cartu

La mai putin de 24 de ore de la demiterea lui Sorin Cartu de la conducerea tehnica a campioanei CFR Cluj, seful Scolii de Antrenori din Romania, Mircea Radulescu, a acordat un interviu pentru Ziare.com, in care a vorbit despre posibila sosire a lui Ladislau Boloni in Gruia si despre motivele "divortului" dintre gruparea clujeana si Cartu.

Iata mai jos interviul:

Cum comentati posibila instalare a lui Boloni pe banca tehnica a campionei, domnule profesor?

Ar fi o miscare benefica ambelor parti. Boloni are nevoie sa reintre in circuitul cu adevarat profesionist, iar CFR are o carte de vizita, iar echipa clujeana poate miza pe un superprofesionist. Daca se va realiza aceasta mutare si daca, din iarna, Dan Petrescu isi da acordul sa preia Steaua, valoarea campionatului va creste enorm. Nu ma tem sa folosesc nici procente, cred ca Liga I va fi cu 30 la suta mai puternica.

Ce ar putea face Boloni pentru CFR in aceasta perioada, cand echipa este in afara Europei iar in campionat se afla pe locul 8?

Asa cum il cunosc, Boloni va veni cu un proiect pe termen lung. Poate ca acest sezon este compromis, pentru ca echipa a fost eliminata si din Cupa Romaniei si nu mai poate ajunge in cupele europene decat printr-o clasare buna in campioant, dar veti vedea ca se vor schimba multe lucruri.

La ce va referiti, concret?

Boloni va umbla in primul rand la mentalitatea jucatorilor si ii va folosi chiar numai pe cei mai in forma. Cunoscandu-i metodele de lucru, va spun ca prima miscare pe care o va face va fi angajarea unei firme de specialitate din Franta, care se ocupa cu instalarea unor camere care vor masura absolut tot ce face un jucator in timpul unui meci. Cate pase bune da, cate gresite, cat alearga, cat timp sta si tot felul de date care-i vor permite lui Boloni sa ia cele mai bune decizii in alcatuirea echipei. Sa dea Dumnezeu ca sistemul sa prinda si sa fie adoptat si de celelate echipe din campionat.

"Cartu nu a venit in momentul potrivit la Cluj!"

Cum comentati demiterea lui Sorin Cartu?

Este decizia conducerii si ea nu poate fi comentata. Mai ales ca aceasta a venit in urma unui gest incalificabil, pe care, cunoscandu-l pe Sorin, nu mi-l explic.

Aceasta sa fie singura motivatie a conducerii clubului?

Nu sunt in masura sa comentez mai multe. Pot insa sa fiu de parere ca Sorin Cartu a venit la Cluj intr-o conjuctura absolut nefasta. Avea o carte de vizita care il recomanda sa fie antrenorul echipei campioane, a fost atras de mirajul de a antrena in Liga Campionilor, dar a preluat o echipa buimacita. CFR efectuase pregtirile cu un alt tehnician, aveau deja stabilite niste relatii de joc, bune, proaste, asta nu-i treaba mea.

Sorin Cartu a fost demis miercuri seara din functia de antrenor principal al celor de la CFR Cluj, favorit sa-i ia locul fiind Ladislau Boloni, in prezent liber de contract.

Autor: Ionut Socaciu

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...
Comentarii