Scandal monstru la Cluj din cauza noului stadion

Miercuri, 31 August 2011, ora 13:43
5750 citiri
Scandal monstru la Cluj din cauza noului stadion

Clujul sta pe un butoi cu pulbere dupa ce conducatorii gruparii CFR au cerut autoritatilor locale permisiunea de a evolua, alaturi de cei de la Universitatea, pe noul stadion din oras, construit din bani publici.

Fanii lui "U" au luat foc, anuntand represalii fara precedent daca echipa lor si rivalii de la CFR vor ajunge sa isi imparta stadionul. Mai mult, ei au prezentat un document din care reiese ca si arena rivalilor "feroviari" este sprijinita de stat, terenul pe care se afla fiind concesionat de C.N. CFR S.A. pentru 49 de ani catre echipa de fotbal.

Patronul celor de la CFR, Arpad Paszkany, a reactionat destul de dur, demontand acuzatiile fanilor Universitatii si solicitand despagubiri in valoare de 15 milioane de euro daca ii va fi refuzata cererea de a juca pe Cluj Arena. Banii ar fi folositi pentru aducerea stadionului din Gruia in categoria Elite.

"E adevarat, terenul e al statului roman, nici nu ar putea fi altfel. Restul e fals, pentru ca toate constructiile aferente de pe ele, tribuna si vechile vestiare, peluza, au fost cumparate de la fostul sindicat feroviar de catre club. Exista un contract de vanzare-cumparare si mai apoi o intabulare, evident. Clubul de fotbal e proprietarul de drept al tribunelor, inclusiv cea noua, deci un privat, insa totul s-a construit pentru un interes social. La fel ca si Cluj Arena!

Cele 15 milioane reprezinta un calcul realist, il stim deja pe de rost, de atata e nevoie pentru a trece stadionul nostru in categoria Elite, cu construirea unui peluze si inchiderea lui completa. E vorba tot de un interes social, la fel cum a fost vorba si cand s-a luat decizia demolarii si reconstruirii noului stadion.

Tot vorbim de un plan sentimental, insa nu vad de ce clujenii nu ar putea sa mearga sa-si sustina in mod diferit favoritii pe un stadion ultramodern. Daca nu vrei sa ne accepti, atunci fa dreptate sociala! Creeaza conditii similare si totul pare logic", a explicat Arpad Paszkany conform site-ului gsp.ro.

Noul stadion din Cluj a fost construit pe amplasamentul vechiului "Moina" si a fost finantat cu bani de la bugetul local, arena avand un cost estimat de 35 de milioane de euro.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#scandal mosntru cluj, #scandal stadion cluj, #cfr despagubiri stadion cluj, #CFR Cluj Arena, #cost cluj arena , #stiri CFR Cluj